Longyearbyen fortjener et nytt styre

«Vi i Høyre ønsker vi at Lokalstyret skal bli en servicebedrift som er tilgjengelig for alle innbyggerne.»

Stein Ove Johannessen
Publisert

Longyearbyen Lokalstyre har siden oppstarten vært styrt av Arbeiderpartiet. Jeg skal vel ikke hevde at Lokalstyret er vanstyrt, men vi i Høyre mener at det er rom for mer i denne byen.

Valgkampen har i år har vært bra og engasjerende, vi i Høyre er fornøyd med at vi har møtt folk og fått tilbakemelding på hva innbyggerne i Longyearbyen er opptatt av. Det er dette som er viktigst for oss i Høyre. Derfor ønsker vi at Lokalstyret skal bli en servicebedrift som er tilgjengelig for alle innbyggerne. I dag så oppleves Næringsbygget som en lukket enhet midt i sentrum som ikke inviterer innbyggerne inn, slik at man kan ta i bruk alle det flotte ressursene som finnes i lokalstyret, det ønsker vi å gjøre noe med. Kjerneverdiene til Lokalstyret er Unikt, Trygt og Skapende. Jeg synes vi leverer godt på de to første punktene, men mener vi har mye å gå på når det gjelder skapning og utvikling. Her bør man blant annet gjeninnføre en næringsrådgiver, slik at de som går med en skapertrang kan få den nødvendige hjelpen og veiledningen man kan trenge om man ønsker å skape sin egen bedrift. Det er også viktig å se på hvilket tilbud man kan tilby ungdom som ønsker å bo videre i Longyearbyen. Høyre er en sterk forkjemper for yrkesfag, og mener at tilbudet her bør utvides i samarbeid med lokale bedrifter.

Nettopp ungdommen mener jeg er en av valgkampens vinnere. De har gjennomført en flott klimadebatt, hvor de fikk satt sitt preg på valgkampen. Ungdommen har i løpet av valgkampen gjenvunnet retten til selvstyrt ungdomshus etter 5 års kamp. Svalbard Høyre tar ungdommen på alvor og vi lover at det ikke skal ta 5 år med kamp for å få en sak behandlet. Kan ikke love at de alltid får viljen sin, med de skal få et klart og tydelig svar.

Klima og næring har også vært noen av temaene i valgkampen, jeg mener at dette er to ting som kan kombineres. Det er det også flere bedrifter i Longyearbyen som ser. Med meg som Lokalstyreleder så vil vi bli en kjøper av slike tjenester slik at vi får startet energiomstillingen samtidig som lokale bedrifter får styrket sin kompetanse på dette området.

MDG har brukt valgkampen på å fortelle om hvor mye vi som bor her forurenser, og deres løsning er som vanlig null utvikling. Det høres egentlig ut som om de mener at vi alle skal flytte fra øya. I Høyre så tenker vi helt motsatt på dette. Vi mener at vi må ta i bruk ny teknologi og bruke nye løsninger, slik at Svalbardsamfunnet kan gå foran som et godt eksempel.

Så ønsker du en hardtarbeidende Lokalstyreleder med stor gjennomføringsevne, som hver dag går på jobb for å gi innbyggerne i Longyearbyen en bedre hverdag, da skal du stemme på Høyre og gi meg gjerne et kryss eller en slenger. Godt Valg!

Stein-Ove Johannessen

Lokalstyrelederkandidat

Svalbard Høyre

Powered by Labrador CMS