Leserinnlegg:

Nykommere i lokalvalget

Fremskrittspartiet i Longyearbyen er nykommeren i neste valg.

Publisert

For oss er det ikke så viktig om Arild Olsen, Terje Aunevik eller Kjetil Figenschou blir lokalstyreleder. Longyearbyen vil bestå helt fint uansett.

Men disse som alle er i den etablerte lokalpolitiske eliten trenger at noen kikker dem i kortene og korrigerer den utviklingen Longyearbyen har tatt siste fire år.

Klimaforandringene på Svalbard er høyst reelle. Men vi tror ikke klimaet på Svalbard blir bedre om vi legger ned norsk olje-, gass- og mineralnæring. Det gir bare færre industri-jobber og mindre velstandskroner.

Men når vi først må ha ny energikilde på Svalbard, kan vi like gjerne gjøre den klimanøytral. Derfor har vi lansert hydrogen løsningen. Longyearbyen som utstillingsvindu?

Vi har forslag til å øke botiden. Samfunnet tappes for kompetanse og erfaring + sosial slitasje, vi vil reversere vedtaket om tvungen barnehagefri på sommeren, har sterke meninger om miljøskatten og det altfor dyre veigebyret. Svea-oppryddingen må strekkes utover minst ti år og utføres av lokale entreprenører og vi har forslag som forenkler tilværelsen for utenlandske arbeidere. Mange forslag!

Og kleint eller ikke, men vi må skryte over våre gode forbindelser med FrP i regjering. Vi har fått på plass penger til utvidet veterinærvakt og vi er fornøyde med vårt hittil ikke-omtalte men avgjørende bidrag for å løse opp saken med ras-erstatning til privat boligeier. Og mer jobber vi med. Nye saker håper vi løse før valget.

Politikk på Svalbard er ikke som på fastlandet.

Døm oss ut fra vårt program, våre handlinger og våre saker. Ikke ut fra hva som skjer «der nede». Gi oss en stemme eller slenger og hjelp oss med å få ett sete i lokalstyre.

Følg oss på Facebook.

Takk for oppmerksomheten.

Longyearbyen FrP

Powered by Labrador CMS