Å tisse – bare med kredittkort!

Bussterminalen i Oslo.

Freia Hutzschenreuter har skrevet leserbrev.
Freia Hutzschenreuter har skrevet leserbrev.
Publisert

Jeg hadde bussbillett med nattbussen til København, og jeg visste hva tid bussen skulle gå fra hvilken perrong. Nå skulle jeg spise litt. Men først skulle jeg gå til et visst sted. Der kom jeg til en dreieport, som åpner seg når jeg fant ut hva slags mynt den skulle ha. Men nei, den viste bare hvordan man skulle putte inn et kredittkort.

Men den andre porten tar sikkert mynter! Men, nei! En person, som så ut som tilhørende her, kom forbi. Jeg spurte om det finnes et annet toalett for mynter. Nei, men jeg ble sluppet inn. Å gå ut er helt problemfritt.
Like etter kom to velvoksne damer. Ikke så gamle som jeg, men velvoksne. «Her kan man bare bruke kredittkort, hva gjør vi nå?» Etter toneleiet å dømme var begge barnefødt i Norge. Etter tonefallet å dømme var de ikke særlig glade for å leve i verdens beste land.

Hvis man ikke hadde modernisert begge portene, men bare en – for personer som ikke hadde småpenger på seg, og en for personer som føler seg fortrolig med myntapparater – det måtte da gå an?

Freia Hutzschenreuter

Powered by Labrador CMS