Folkehøyskolefolk!

Det er skikkelig stas og kunne ønske elever og ansatte varmt velkommen til Longyearbyen.

Svalbard folkehøgskole åpnet denne uken.
Svalbard folkehøgskole åpnet denne uken.
Publisert

I tillegg til at dere får oppleve den fantastiske svalbardnaturen, så vil vi jobbe for at dere kan bli en aktiv del av lokalsamfunnet her. Mange beskriver folkehøyskole som et år i en herlig boble. Vi håper vi som bor her kan inkluderes i denne boblen – for vi tror at folkehøyskoleoppholdet da blir enda bedre.

Kan du spille tuba? Bli med i korps og storband. Opptre på Vorspielet på Polarjazz. God å svømme? Bli med som hjelpetrener i svømmegruppa. Glad i sang? Vi har flere kor i byen! Flink i førstehjelp? Røde Kors er en aktiv del av redningstjenesten. Om du liker å slåss, bli med på kampsport. Er du litt klovn – så har vi sirkus. Og du kan jo bare prøve å ikke bli med på noe under TV-aksjonen! Det finnes mer vi kan gjøre sammen. Masse mer. Og kanskje kan noen av dere bidra med helt nye ideer?

For tre år siden var folkehøgskole på Svalbard kun en sprø idé med mange hindringer. Folkehøgskoleloven gjaldt ikke på Svalbard, noe som viste seg å være en show-stopper for i det hele tatt å kunne søke om godkjenning. I tiden etterpå har initiativtakerne og lokale politikere jobbet hardt og godt opp mot regjering og Storting for å komme nærmere en realisering.

Og når gode folk går sammen om å få til ting – så kan store og gode ting bli resultatet. Avslutningsvis vil vi advare om den alvorlige Svalbardbasillen. Symptomene kjennetegnes ved en intens kløende kjærlighet til Arktis og folkene som bor der. Det er kort inkubasjonstid og tilstanden vurderes som uhelbredelig.Men de som rammes lever godt med den – i et raust fellesskap.

Velkommen!

Terje Aunevik og Eirik Berger

Svalbard Venstre

Powered by Labrador CMS