Leserinnlegg:

Forsøpling

Det forsøples for mye, mener innsenderen.

Åge Skyer skriver om forsøpling i Longyearbyen.
Åge Skyer skriver om forsøpling i Longyearbyen.
Publisert

Etter siste tur til Svalbard med hele familien, dukket det opp flere spørsmål om forurensing og forsøpling som vi diskuterte. Jeg har vært på Svalbard mange ganger og det som forundrer meg hver gang er hvorfor det er nødvendig å ha det så rotete (Longyearbyen) Gamle avdanka biler, snøscootere, gamle busser, paller overalt, kabeltromler osv. Og hvorfor blir ikke postkassa til nissen bare fjernet omgående etter så mye mas. Foresten, det er ikke det verste som står der. Men et vedtak er nå et vedtak.

På en tur til Barentsburg for mange år siden var Gustav guide. Det første han sa var: «Ingen ting skal kastes over bord på denne turen. Selv ikke en sneip!» Det tror jeg andre guider også må presisere for fremtiden. Til Pyramiden så jeg at det ble kastet ting overbord. Vi som ferdes der kan gjøre det VI kan for å holde Svalbard rent.

En fin plass for lunsj i det fri er ved stranda ut mot Bjørndalen. Men det hadde vært mye koseligere om det hadde vært ryddig og fint der. Det så ille ut der etter mye brenning av paller og skrot. Hvem har ansvaret? Det skal ikke så mye til for at det blir så mye bedre.

Droner kan også være forurensing Så i siste SP at det var brukt drone til å filme blåhval og et annet bilde hvor båten lå til et isflak. Trodde ikke dette var lovlig på Svalbard. Neste blir vel at det frister med en droneflukt fra en båt over isbjørn på land.

Ja det kunne vært fullt mulig for oss da vi så isbjørn på Gåsøyene forrige uke. Men sånn må det ikke bli. Forøvrig hadde vi en fantastisk tur med familien, hvor vi så isbjørn med unger, kvithval, og reinsdyr på kloss hold og en fantastisk tur til Pyramiden.

Åge Skyer

Skien

Powered by Labrador CMS