Leserinnlegg:

Funken Longyearbyen - et sted som har mistet sjelen

«Intensjonene har kanskje vært de aller beste, men etter min mening har man slått barnet ut med badevannet», skriver Peter J. Brugmans.

I februar hadde Funken nyåpning etter totalrenoveringen.
I februar hadde Funken nyåpning etter totalrenoveringen.
Publisert

Mandag 19. februar var undertegnede invitert til en middag på den nyoppussede Funken restaurant. Det ble en nedtur. En innredning i et gråbrunt ubestemmelig halvmørke, med et og annet spotlys. En peisestue med en gapende peis, hvor den lune hyggen som fantes tidligere var revet ut. For oss som husker Funken fra gamle dager minner denne oppussingen om manglende respekt for det som engang var.

Inntrykket er at det har vært et ønske om å skape et sted som kan gjenfinnes i en hvilken som helst by/storby som har vært retningsgivende for oppussingen. I dette ønsket har det vært begrenset plass til å ta vare på noe av det som engang var. Dermed har Funken mistet særpreget som stedet hadde tidligere, hvor historien til tross for flere ombygginger, fortsatt satt i veggene.

Intensjonene har kanskje vært de aller beste, men etter min mening har man slått barnet ut med badevannet. Noe annet er kanskje ikke å forvente i vår historieløse tid. Funken var et sted som hadde sjel. Nå er sjelen revet ut. Stedet virker dødt.

Powered by Labrador CMS