Hei Freja, jeg tar det også til meg!

Tusen takk for et fint og relevant leserinnlegg, du er en klok 11 åring.

Det skjer også mye positivt og kult i Longyearbyen, mener lokalstyrelederen. Mandag var han med på å åpne en ny avdeling ved Polarflokken barnehage .Foto: Christopher Engås
Det skjer også mye positivt og kult i Longyearbyen, mener lokalstyrelederen. Mandag var han med på å åpne en ny avdeling ved Polarflokken barnehage .Foto: Christopher Engås
Publisert

Om jeg er klok eller uklok får andre vurdere, men jeg skjønner uansett hva du mener når du skriver: «Jeg er lei av å høre om dårlige ting! Jeg vil mye heller høre om alle de kule tingene som skjer her i byen!». For det negative skal ikke overskygge alt det som er bra og godt. Det er selvsagt viktig å holde fokuset på det som må og skal forbedres, men dette kan fort bli mye negativt. Og om dette tar for stor plass, så har vi voksne ikke vært kloke nok. Ferdig snakka.

For du har jo rett Freja, det er masse som er bra i Longyearbyen. Som den enorme frivilligheten. Den knytter oss ekstra sammen og er en stor identitetsbærer. Dette skal vi hegne om, og det gjør vi med å la den få større plass i ordskiftet.

Vi har en aldrende, men likevel flott idrettshall med mange muligheter. Svalbard Turn og Aktiv i Friluft tilrettelegger på en fantastisk måte for en mengde ulike fysiske aktiviteter for folk i alle aldre. Du var kanskje i den nye bakken på lørdag? I tillegg kommer alle de andre frivillige som sørger for at kulturen, idretten og kunsten blomstrer og som sørger for at det arrangeres ulike festivaler. Vi har et fantastisk flott museum, et supert kulturhus med kinosal og Norges fineste bibliotek! Ja, vi har rett og slett mye her.

I tillegg til en supergod skole og barnehager, som gir en god start på livet, har vi også et variert og flott næringsliv. Med alt fra kulldrift, til sport- og suvenirbutikker, reiseliv og arkitekter, scooterforretninger, spisesteder, forskning, utdanning og mye, mye mer.

Kanskje bruker du og vennene dine alt dette, kanskje bygger du på erfaringer fra der du bodde før, på Grønland? – og nettopp derfor er du den rette til å virkelig se alt det som er så bra og minne oss alle på de gode tingene her i Longyearbyen. Takk!

For selv om vi har store uløste utfordringer, og ting som må forbedres, så skal ikke dette overskygge alt det positive som i sum preger livet i lille, store Longyearbyen, kulturhovedstaden!

Du skrev til Svalbardposten, men vit at jeg også tar til meg det du skriver.

Arild Olsen

Lokalstyreleder (AP)

Powered by Labrador CMS