Leserbrev:

Høyre og Svalbardbutikken

Tilsvar fra Roy Albrigtsen - nestleder i Longyearbyen Fremskrittsparti, til Svalbard høyres Mats Vadum Wilmann (leserinnlegg SP3419)

Publisert

I Svalbardposten nummer nr.34 skriver kandidat fra Svalbard Høyre at «Vi i Høyre er sterkt imot monopolisme, enten den er offentlig eller privat..» og videre «Aktører som Coop Svalbardbutikken har i mange år operert med monopolistiske priser…», og …kan drive butikk i Longyearbyen med god fortjeneste».

Vil minne Svalbard Høyre om at dette såkalte monopolet er medlemseid, det er folk i Longyearbyen som er denne monopolisten. Fortjenesten deles ut til frivillige lag og foreninger i form av sponsing og til medlemmene i form av kjøpeutbytte.

Å skille vinmonopolet fra Svalbardbutikken som Høyre også foreslår, det er Lyb FrP sterkt imot. Det tror vi skader korkpengene som er et svært viktig årlig bidrag til lag og foreninger i byen vår. Dette har vært vurdert gjentatte ganger av styret i Nordpolet opp gjennom årene med samme konklusjon, «vi blir der vi er».

Lyb FrP er også for konkurranse. Men vi forstår også at det å drive butikk på Svalbard med alle de logistikkutfordringene det

medfører, det er ikke veldig enkelt og vi vil ikke være med på billige poenger mot butikken. De som er misfornøyde kan heller møte opp på årsmøtet i Coop og være med på å påvirke butikken de er medeiere i, det har jeg gjort de fleste årene siden Coop Svalbard ble startet i 1996.

Roy Albrigtsen

Nestleder Longyearbyen Fremskrittsparti og Coop Svalbard medlem Nr 15

Powered by Labrador CMS