Leserbrev:

Hva er turisme?

Hvordan er det mulig at administrasjonen i LL kan vurdere reiseliv og turisme på Svalbard på en slik måte som vi leser i Svalbardposten?

Det er jo nettopp de som driver enkelte butikker som først stilte opp for turistene som kom hit, de og fossilselgerne møtte opp på kaien og solgte fra biler og bord, skriver Rebekka Nordtømme i dette leserbrevet.
Det er jo nettopp de som driver enkelte butikker som først stilte opp for turistene som kom hit, de og fossilselgerne møtte opp på kaien og solgte fra biler og bord, skriver Rebekka Nordtømme i dette leserbrevet.
Publisert

Og at våre folkevalgte går inn for forslaget uten å høre på de som er her og driver.

Av og til tror man ikke det er sant, det man leser.

Butikker er ikke med i ordningen.

Det er jo nettopp de som driver enkelte butikker som først stilte opp for turistene som kom hit – de og fossilselgerne møtte opp på kaien og solgte fra biler og bord.

Pakket ut og pakket inn for turistsalg.

Vi startet våre små butikker i sjøområdet, både Skinnboden, RaBis Bua, Steinkroa og Trønderhjørnet.

Vareutvalget har skiftet i takt med etterspørsel av varer, så også beliggenhet og navnet på noen butikker.

Turistene kjøpte postkort, kosedyr og forskjellige slag nips tidligere, men nå har kjøpene forandret seg til mer bruksting, smykker og klær og fortsatt litt suvenirer, noe også butikkene gjenspeiler.

Hvem er det som har drevet med omstilling hvis ikke butikkdriverne har gjort det?

Det er nok ingen tvil om at butikkene vil bety og har betydd mye for turistene. Slik jeg ser det er det rart at ikke butikkene får bli med på tildeling av midler, i alle fall de som lever av turistene.

Når man i tillegg leser at lokalstyreleder Arild Olsen lurer på hva de skal gjøre med midler som ikke blir brukt, virker det forunderlig og uforståelig.

Ser at noen roser de som har kommet til dette resultatet og mener de har gjort en god jobb. God jobb for hvem?

Dette føles urettferdig for de som har vært her i massevis av år og ikke kan søke, fordi de ikke er med i kriteriene som stilles. Mens andre kommer hit og får millionbeløp etter kort tid.

De som har stått på og gjort alt som er mulig for å berge bedrift og arbeidsplasser blir holdt utenfor - dette føles som straff og ikke belønning.

Butikkene trenger ikke mer omstilling, men midler for å drive videre etter store tap som følge av korona og nedstenging av Svalbard, og nesten ingen turister det siste året.

Betraktninger fra en som drev butikk for turister for mange år siden,

Rebekka Nordtømme.

Powered by Labrador CMS