Leserinnlegg:

Jus & faktum eller fornuft & følelser

– Jeg oppfatter ikke at vi vil klage – vi vil leve! Vi vil leve her, skriver Hilde Henningsen.

Ta oss på alvor: – Vi vil bli tatt på alvor, lyttet til, være trygge på at alle våre innspill er med i beslutningsgrunnlaget, selv om ikke alt skulle bli slik vi helst ønsker, skriver Hilde Henningsen, styreleder i Henningsen Transport & Guiding.
Ta oss på alvor: – Vi vil bli tatt på alvor, lyttet til, være trygge på at alle våre innspill er med i beslutningsgrunnlaget, selv om ikke alt skulle bli slik vi helst ønsker, skriver Hilde Henningsen, styreleder i Henningsen Transport & Guiding.
Publisert

• Ronny B vil ha omkamp

• Ronny S vil ha trygghet for ansatte

• Arild vil ha ny krisepakke

• Torgeir vil fortsatt på tur

• Terje vil at næringsforeningens medlemmer overlever

• Frigg vil ha ansvarlig cruisetrafikk og reelle tall på bordet

• Tommy vil ha fortsatt drift i gruve 7 og mere til

• Espen vil ha grønn framtid i nytt folkehøgskolebygg

• Lars vil ha tid til ledelse og lokal forvaltning

• Emilie vil at staten ikke overstyrer lokale interesser

• Jan Christian vil lytte til kunnskap og erfaring

• Børre lurer, kanskje med god grunn, på om vi egentlig kan forvente noe?

Selvfølgelig kan vi, og skal vi forvente noe! Vi skal forvente - av alle parter – at vi i det største paradigmeskiftet svalbardsamfunnet står overfor, skal ha en prosess vi kan stole på, og leve med resultatet av!

Noen har spurt «Hva klager vi på?» Jeg oppfatter ikke at vi vil klage – vi vil leve! Vi vil leve her. Vi vil tilbake, opp, fram, videre; med bolyst, trivsel, trygghet, tilhørighet, bærekraft, tillit og omstilling, innovasjon og gjennomføringsevne.

Vi vil bli tatt på alvor, lyttet til, være trygge på at alle våre innspill er med i beslutningsgrunnlaget, selv om ikke alt skulle bli slik vi helst ønsker.

For å få det til må vi snakke. Vi må snakke sammen. Vi må lytte. Lytte til hverandre.

Takk, Emilie Enger Mehl og Jan Christian Vestre for at dere kommer hit for å lytte, for å snakke.

Vi må opp av skyttergravene, inn på banen, sammen. Inne på banen er det nødvendig at vi aksepterer jus og faktum. Jus defineres som «læren om rettsregler og juridisk metode», faktum som «de faktiske forhold som er av betydning i et saksforhold».

Fornuft og følelser handler om å tenke med både hodet og hjertet – samtidig:

Det handler ikke om å vinne, men å komme videre på beste mulige måte, med det beste beslutningsgrunnlaget, innenfor de rammer som reglene gir.

Det handler ikke om å ikke tape, men å overleve sammen, skritt for skritt i riktig retning, på tross av pandemimotbakke og endringsiver. At det er vanskelig, betyr ikke at det ikke er nødvendig.

Sammen må vi over «elva», avstanden som vi opplever mellom oss lokalt og dere sentralt. Vi er kanskje ikke klare for å bære hverandre på skuldrene. Men vi kan bygge bruer eller velge det vadestedet med lavest vannstand og minst strøm. Jeg elsker å høre stemmen fra GPS’en når den sier «rekalkulerer» når jeg har kjørt feil. For meg er det ikke et nederlag, men en ny og sannsynligvis bedre mulighet til å komme tilbake på sporet.

Nytt år er nye muligheter. Mitt nyttårsønske 10. januar 2022 er gode samtaler, respektfull dialog og skisser til gode løsninger! Lykke til!

, lærer, reiselivsgründer, fastboende siden 1988

Powered by Labrador CMS