Leserbrev:

Kunstens hus i Longyearbyen!

Det ønskes mer «nærturisme» på Svalbard. Longyearbyen FrP foreslår å bygge et Kunstens hus!

Felleshus: Longyearbyen FrP foreslår å bygge et nytt felles kulturhus der alle aktører innen kunst og kultur kan samles, foreksempel i forlengelsen av det eksisterende kulturhuset i byen.
Felleshus: Longyearbyen FrP foreslår å bygge et nytt felles kulturhus der alle aktører innen kunst og kultur kan samles, foreksempel i forlengelsen av det eksisterende kulturhuset i byen.
Publisert

Over hele verden valfarter folk til kjente gallerier. Hva med «Kunstens hus på Svalbard»? Enten som en forlengelse av kulturhuset, eller kanskje der avfallsanlegget i dag ligger? I denne (spektakulære?) bygningen samles de kunstaktører som i dag opererer hver for seg på Svalbard!

Galleri Svalbard, Kunsthall Svalbard, Artica Svalbard og Galleri Storø. Fire aktører som hver for seg er små, men som sammen kan bli et stort og unikt galleri; Kåre Tveter samlingen, svalbardsedler og svalbardkart, ulike generelle nasjonale og internasjonale utstillinger, et kunstverksted der man kan se og møte kunstnerne under arbeid og den lokalforankrede kunstlegenden Olaf Storø!

Når begynte FrP å foreslå bruk av penger til kunst? Vel; pengene er allerede i omløp via ulike bevilgninger. Ved å samle aktører på ett sted vil utgiftene samles under ett tak.

Økt salg, inngangspenger, betalte omvisninger og suvenirer. En liten kafeteria med lokalprodusert øl og lokalprodusert sjokolade? Kanskje kan «Kunstens Hus på Svalbard» tiltrekke seg oppmerksomhet fra store internasjonale kunstnere og deres utstillinger?

Er trolig mye Lyb FrP hverken har tenkt på eller tenkt godt nok gjennom; Men vi slenger ideen ut, og ser hvordan den blir mottatt. Kanskje kan Svalbardposten plukke opp hansken og sjekke ut hva de ulike aktørene selv tenker om dette?

Longyearbyen Fremskrittsparti

Powered by Labrador CMS