Leserinnlegg:

Manglende flagging

Det er underlig å observere at flaggstengene i Longyearbyen kun benyttes til offentlige nasjonale flaggdager, og ikke til lokale merkedager.

Det var tom flaggstang utenfor kulturhuset på Longyeardagen. Bildet er tatt tirsdag denne uken.                                                                         Foto: Hilde Røsvik
Det var tom flaggstang utenfor kulturhuset på Longyeardagen. Bildet er tatt tirsdag denne uken. Foto: Hilde Røsvik
Publisert

Søndag, på Longyearbydagen, var det få flagg å observere. Er ikke etableringen av Longyearbyen noe å flagge for? Selv Lokalstyrets flaggstenger manglet et vaiende flagg i vinden, selv om de var arrangør for dagens program. Longyearbyen sykehus og Svalbard Kirke var unntakene som flagget på Longyearbyens festdag. Det er for tynt.

Jeg har også undret meg på at vi i kirka er de eneste som flagger på en av de gladeste dagene vi har i året, nemlig ved feiringen av solens tilbakekomst 8.mars. Selvsagt burde flaggene blitt heist over hele Longyearbyen på denne dagen. Det bør vi gjøre noe med!

Den første prøven får vi på Svalbard-dagen den 14.august. Da håper jeg at det norske flagg vaier på alle flaggstengene. Da har vi noe å feire, og bør vise det.

Leif Magne Helgesen

Sokneprest

Powered by Labrador CMS