MDG sier ja til ansvarlig reiseliv!

Pål Berg om reiselivet i Longyearbyen

Publisert

Reiselivet er en viktig del av Longyearbyen, og det er bra. Men det er to store utfordringer:

• Sikkerhet: Det er dessverre en del tilreisende guider som ikke har nok kompetanse. Gjestene deres har heller ikke nok kunnskap til å vurdere hva en guide bør kunne. Jeg har selv møtt guider med 308-ammunisjon til 30-06 rifler og guider som tror det er lurt å slå opp telt i strandsonen. Svalbard MDG vil ha guider som vet hva de driver med!

• Arbeidsforhold: Guide-bransjen er preget av lange dager, korte arbeidskontrakter, lav lønn og høy turnover. Dette er ikke bra for guidene selv, for sikkerheten eller for reiselivsbransjen. Svalbard MDG vil ha gode arbeidsforhold for guidene og deres familier!

Svalbard MDG heier på et godt, ansvarlig reiseliv. Et reiseliv som gir guidene gode arbeidsdager og som gir gjestene trygge turer. Derfor vil Svalbard MDG jobbe for to tiltak:

• Vi vil ha en sertifiseringsordning for guidene våre. Dette vil trygge gjestene. Det vil også holde useriøse reiselivsaktører borte, som gjør det mulig for de seriøse guidene å få skikkelige arbeidsforhold. Det finnes allerede sertifiseringsordninger som kan brukes, som Nortind og ANG.

• Vi vil ha slutt på at tilreisende fritt kan leie scootere og kjøre rundt i område 10. Gjester som skal ut på tur, må ha med seg noen som vet hvordan det gjøres på en trygg og god måte. Det vil si en fastboende eller en sertifisert guide.

På denne måten vil både gjestene våre, guidene våre og naturen rundt oss få det tryggere og bedre.

Vil du også ha et godt organisert reiseliv på Svalbard, så stem på miljøpartiet i lokalstyrevalget!

Svalbard MDG – sunn fornuft for oss som bor her!

Pål Berg

Svalbard MDG

Powered by Labrador CMS