Nei til store cruiseskip til Longyearbyen og Svalbard!

Pål Berg om Cruiseturisme på Svalbard.

Publisert

Etter vinterens forlis i Hinlopen og den nylige bergings-aksjonen av et stort cruiseskip på fastlandet, blir det stilt berettigede spørsmål ved kapasiteten på beredskapen på Svalbard.

Svalbard MDG mener at det er gode grunner til å forby store cruiseskip å komme til byen vår:

De er en belastning for lokalsamfunnet vårt. Passasjerene flommer gatene og den lille kaia vår drukner inntil de bratte skrogsidene. Pengene som visstnok legges igjen, går i stor grad til å tilrettelegge for skipenes egne anløp og til noen guidede båtturer utenfor byen.Dette klarer vi oss fint uten!

Hvert av skipene er større enn hele Longyearbyen. De brenner tungolje for å snurre både disco-kuler og propeller. Dette forurenser hinsides det som bør være akseptabel standard. Vi vil ta vare på naturen vår, og dette klarer vi oss fint uten!

Ulykker skjer, og det vil skje her oppe. Beredskap for evakuering av flere tusen mennesker krever store ressurser som vi ikke har. Da bør vi ikke legge til rette for at så mange mennesker skal være på tur i samme båt. Vi klarer oss fint uten!

Derfor vil Svalbard MDG forby store cruiseskip å komme til Longyearbyen - og vi ønsker strengest mulig ferdselsbegrensninger for resten av Svalbard. Er du enig i dette, så håper vi du vil stemme MDG.

Miljøpartiet – sunn fornuft for folk i Longyearbyen!

Pål Berg

Miljøpartiet på Svalbard

Powered by Labrador CMS