Søskenmoderasjon mellom barnehage og SFO

Svalbard Arbeiderparti ønsker å innføre søskenmoderasjon for familier med barn i barnehage eller SFO.

Publisert

I dag koster en barnehageplass i Longyearbyen 3530,- per måned, inkludert kostpenger. Dette er i tråd med statens makspriser. En plass på skolefritidsordningen (SFO) koster 2370,- per måned. Det betyr at kostnaden for en familie med ett barn i barnehagen og ett barn på SFO per måned i 2019 er på ca. 6000,-. I dag har ikke Longyearbyen en samordning mellom de to kommunale oppvekstordningene. Samtidig gis det moderasjon til familier som har mer enn et barn i enten barnehagen eller på SFO.

Svalbard Arbeiderparti har fokus på å redusere sosiale forskjeller. Vi vet at gebyrnivået i byen er høyt, men enkelte områder er det ikke mulig for familier å spare inn på. Du må ha barna dine et sted mens du er på jobb!

Svalbard Arbeiderparti vil derfor innføre en søskenmoderasjonsordning for familier med barn i både barnehage og SFO. Dette betyr at du som bruker av begge tilbudene skal få en reduksjon på regningen hver måned dersom du benytter begge tilbudene for to eller flere av dine barn. Kommuner med tilsvarende ordninger på fastlandet har typisk 30% reduksjon i pris for SFO-plassen dersom man har denne typen søskenmoderasjon.

Nettopp fordi du ikke kan velge bort eller redusere enkelte ting, slik du kan med strømforbruk eller antall biler i husholdningen, vil Svalbard Arbeiderparti jobbe for å innføre en enda bedre løsning for søskenmoderasjon i Longyearbyen.

Små tiltak som kan gi betydelige lettelser og bidra til sterkere fellesskap!

Arild Olsen, Per Nilssen og Kristin F. Grøtting

Kandidater for Svalbard Arbeiderparti ved lokalvalget 2019

Powered by Labrador CMS