Leserbrev:

Vår Svalbard-tur: D'ække lett!

Min kone og jeg begge fylte 75 i november og desember. Hvordan skulle den feires med korona og alle restriksjoner? Geilo var ikke aktuelt. Men reise, ja. Hvor? Svalbard!

Familien på Gardermoen før avreise til Svalbard, tirsdag 15. juni: Fra venstre: Mathias, Tina, Ada(5), Nina og Tore.
Familien på Gardermoen før avreise til Svalbard, tirsdag 15. juni: Fra venstre: Mathias, Tina, Ada(5), Nina og Tore.
Publisert

Vi bestemte oss for reise med Hurtigruten Svalbard, et arktisk eventyr hørtes forlokkende ut. Et fem-seks dagers cruise langs vestkysten av Svalbard til 80 grader nord med ærverdige Nordstjernen, nær vår alder, med avreise fra Longyearbyen 16.6.2021. Dette skulle være en familietur. Akkurat innenfor femdeltager-kohorten: De to jubilantene, sønn, datter og barnebarn på 5 år. Vi hadde mange måneder å glede oss på i koronaens dager. Og det gjorde vi.

Den 3. mai fikk vi det ’glade’ budskap fra Hurtigruten at alle deres cruise i mai og juni ble kansellert, inkludert vår tur. Javel. Familieråd. Svalbard skulle vi til! I år og ikke som tilbudt fra Hurtigruten, til neste år. Flybilletter var bestilt via Norwegian og vi satte i gang med å arrangere egen tur med opphold og besøk i Longyearbyen, båttur til Pyramiden og tredagers tur til Isfjord Radio. Flott!

Norwegian meddelte oss at vår flight fra Oslo til Longyearbyen den 16. juni var kansellert med tilbud om flytting til den 18.juni. Uaktuelt! Sas ble redningen og oppoverturen ble fortsatt den 16.juni. Hjemreisen mandag den 21.juni ble opprettholdt da denne, ifølge representant fra Norwegian, ikke var kansellert.

Hvor lenge var Adam i paradis? I dette tilfellet ikke så lenge. Vår retur-flight om kvelden 21.juni ble kansellert med tilbud om reise tidlig ettermiddag samme dag. Dette kom i konflikt med hjemreise fra vårt opphold på Isfjord Radio. Tilliten til Norwegian var nå oppbrukt! Sas ble igjen redningen.

Etter disse nedturene jobbet vi oss sakte oppover igjen etter totalavlysning, stemningen var gått over for de fleste av oss!

Så! Hva skjer? Sas kansellerer vår flight 16.juni med alternativ tur 15. juni! En dag mer – Hurra!? Hva med arbeidsgiver? Ekstra kostnader med ekstra natt? Og hvor? Alternativet med full avbestilling var igjen sterkt oppe!

Vil de ikke ha passasjerer til Svalbard? Men det ble besluttet å gi det en siste sjanse! Så Svalbard og Sas, vi er fortsatt på vei!

Vi håper i det minste at den ekstra natten vil kunne kompenseres. Vi har forsøkt å kontakte Sas kundeservice, men der er visst vanskelig på grunn av korona, for de er det håpløst å komme i kontakt med. Under enhver kritikk.

Med ydmyk hilsen fra Jubilantene med familie.

Powered by Labrador CMS