Verdens beste skole!

«Vi i Svalbard Høyre vet at Skolen er Longyearbyens viktigste ressurs, derfor kommer vi til å påvirke Svalbard Høyre til å styrke skolen hvis Høyre kommer i posisjon å gjøre det.»

Noah Andreas Leinan Johannessen.
Noah Andreas Leinan Johannessen.
Publisert

Verdens beste skole består av elevens interesser og drømmer, høy valgfrihet, lav turn-over av lærere og elever, men selvfølgelig masse masse glede. Longyearbyen lokalstyre må satse og investere i skolen, tross alt er vi fremtiden. Longyearbyen Skole skal være verdens beste skole så vi elever kan bli akkurat hva vi har lyst til å bli, astronaut, brannmann, marinbiolog osv. Så enhver elev som utdanner seg fra Longyearbyen skole kan gjør en forskjell i verden.

Vi har våre problemer med skolen som resten av landet. Vi elever er mindre fornøyd med vennene våre, har færre elever som vi kan stole på enn resten av landet, dette finner vi klare tall og indikasjoner på. Vi har kanskje verdens høyeste turnover av lærere og elever som begynner på videregående skole. Så kan vi gjøre noe med skolemiljøet? Eller hva skal vi gjøre med den skyhøye turn-overen av lærere og elever? Jo vi må jo selvfølgelig få på plass norskopplæring i regi av Lokalstyret fordi vi har flere og flere som ikke kan norsk som begynner på Longyearbyen skole. Det er et problem fordi hvis de ikke kan norsk så får de ikke begynne på videregående skole, og de kommer til å slite med å få seg venner også. Derfor er norskopplæring kjempeviktig så vi kan integrere disse elevene.

Hvis vi hadde hatt flere yrkes­linjer, som for eksempel hotell og restaurantfaglinje kunne man ha styrket skolematsordningen, så hadde det vært flere som blir etter 10. klasse. Flere fastlandelever ville også kom opp hit, og det hadde vært veldig hyggelig.

For å redusere turn-overen i skolen vil Elise Strømseng og Svalbard Ap bruke flyttegodtgjørelsen som en pisk til alle nyansatte lærere, mens vi i Svalbard Høyre mener at vi burde forenkle boligsituasjonen i Longyearbyen og bruke hensiktsmessige boliger for å sikre reduksjon i turn-overen for lærere. Fordi vi mener også at hvis det er to lærere som har lik utdannelse så burde man prioritere den som har et langsiktig perspektiv i Longyearbyen. Da sikrer man seg ansatte som har lyst til å bo her lengre, istedenfor at vi får lærere som må bo her lengre fordi de trenger flyttegodtgjørelsen. Hvis vi ansetter lærere som har lyst til å bo her, får vi gladere lærere som faktisk har lyst til å bo her.

Vi i Svalbard Høyre vet at Skolen er Longyearbyens viktigste ressurs, derfor kommer vi til å påvirke Svalbard Høyre til å styrke skolen hvis Høyre kommer i posisjon å gjøre det. Vi skal skape en skole med mye lavere turn-over, med høyere valgfrihet, med flere yrkeslinjer fordi alle vet at fagbrev er like mye verdt som generell studiekompetanse og med masse glede.

Noah A. Leinan Johannessen

Leder av Svalbard Unge Høyre

Powered by Labrador CMS