LNS satser på skip

Med forsyningsskipet «Isfjord» utvider LNS Spitsbergen (LNSS) sin virksomhet på Svalbard.

TANKSKIP: «Isfjord» får base i Longyearbyen.
TANKSKIP: «Isfjord» får base i Longyearbyen.
Publisert

LNSS etablerer selskapet LNS Ocean med hovedkontor i Longyearbyen. Fra nyttår vil det nye selskapet utvide forsyningstilbudet av drivstoff og energi for Svalbard, fremgår det av en pressemelding.
Det første forsyningsskipet til LNS Ocean heter «Isfjord» og vil ha hjemmehavn i Longyearbyen.

– Vil gi ringvirkninger

– Fra første dag innebærer etableringen to nye lokale arbeidsplasser. Vi har store ambisjoner om å bidra til en utvikling som både skaper nye jobber og bevarer de eksisterende. Det nye selskapet vil allerede innen andre kvartal gi ringvirkninger for næringslivet i Longyearbyen med flere gjestedøgn, i tillegg til kjøp av varer og ulike lokale tjenester. Ekspertisen vi samlet besitter i LNSS og LNS Ocean, gir oss unike muligheter, og vi vil i enda større grad bidra til Svalbardsamfunnet på en god måte, forteller Frank Jakobsen, daglig leder i LNSS.

DAGLIG LEDER: Frank Robert Jakobsen i LNS Spitsbergen.
DAGLIG LEDER: Frank Robert Jakobsen i LNS Spitsbergen.

– Tung ekspertise

Det nye forsyningsskipet eies av Lomvia Rederi.

– De har gjennom sitt driftsselskap over 20 års erfaring fra krevende maritime operasjoner rundt Svalbard og Nord-Grønland. De kan vise til lang og bred erfaring innen petroleum, offshore, fiskeriforskning og kystberedskap i nordområdene. Å satse på dyktige mennesker, som setter miljøsikkerhet høyt og samtidig innehar tung ekspertise i polarkode-regelverket, var helt avgjørende for vårt endelige valg av samarbeidspartner, sier Jakobsen ifølge pressemeldingen.

Fremtidens energibehov

LNS Ocean er fremtidsrettet og i tråd med de overordnede målene for Svalbard, poengterer selskapet: De «skal være med og bidra til innovasjon og nyetablering i Longyearbyen. Vår målsetting er å skape en trygg og bærekraftig virksomhet som vil tjene Svalbards energibehov og lokale interesser langt inn i fremtiden».

Skipet vil også, ved behov, kunne stilles til disposisjon for kystberedskapen i Svalbardsonen.

Powered by Labrador CMS