Dette er listeforslagene til årets lokalvalg:

Se hvem som stiller til valg

Totalt har 61 personer fordelt på fire partier sagt ja til å være kandidater til lokalvalget til høsten.

Mandag ble tre av fire partilister levert inn til Longyearbyen lokalstyre i forkant av årets lokalstyrevalg. Nå skal LL frem mot 15. juni gjennomgå listene for å verifisere dem, før de kan godkjenne.
Publisert Sist oppdatert

Mandag var aller siste frist for partiene i byen å sende inn sine listeforslag til årets lokalvalg i Longyearbyen. Totalt var det 61 personer som har meldt sin interesse for å jobbe med lokalpolitikken i byen.

Her kan du se listeforslagene til de fire partiene som til slutt endte med å levere lister.

Listeforslagene

Partiet som i år sendte inn den største listen var Svalbard Venstre. Listeforslaget endte opp med til sammen 20 navn. Kravene for å kunne stille liste er minimum 7 personer og maksimum 21.

På Venstres liste er Terje Aunevik på topp, etterfulgt av Karine Hauan, Helle Jakobsen og Sara Borchgrevink foreslått på topp.

Venstre er også listen som består av flest folk som også stiller på gjenvalg fra 2019. For fire år siden stod altså Terje Aunevik, Karine Hauan, Helle Jakobsen, Håvar Fjerdingøy, Fred Skancke Hansen, Trond Strugstad, Lasse Hansen og André Jenssen på listen.

Hos Svalbard Høyre er det Celine Anderssen, Jo Gytri og Lene Jeanette Dyngeland som topper listeforslaget.

Leder av partiet, Stein-Ove Johannessen, sitter i dag i vervet som nestleder for lokalstyret. En rolle som er tilsvarende varaordfører som på fastlandet.

Johannessen meldte derimot i fjor at han etter lokalvalget ikke ønsker å fortsette i lokalstyret, som følge av den nye valgordningen som førte til at store deler av den utenlandske befolkningen i Longyearbyen over natten mistet stemmeretten i lokalvalget.

Fra Svalbard Høyre er det kun Trond Erik Johansen, John-Einar Lockert og Roger Jensen som også stod på listen, i 2019.

Hos Svalbard Arbeiderparti er det Svein Jonny Albrigtsen og Solveig Oftedal som topper Arbeiderpartiets listeforslag. I denne listen er det kun Svein Jonny Albrigtsen som stiller til gjenvalg for Arbeiderpartiet, som også stod på lista for partiet i 2019. Med seg har han likevel Gudmund Løvli, som i 2019 stod på listene for Venstre.

I dag er det Arild Olsen fra samme parti som sitter med vervet som lokalstyreleder. Også han har meldt at han ikke fortsetter i politikken etter valget til høsten.

Sist ut i år til å levere listeforslag ble denne gang Svalbard SV (Sosialistisk Venstreparti). Det er første gang partiet stiller til valg i Longyearbyen. Det er også foreløpig det partiet med den minste lista.

De var derfor storfornøyde med at de klarte samle en liste, selv om det ifølge Ingrid Ballari Nilssen var litt vel på tampen av fristen.

Etter at listene nå er levert inn gjenstår det for Longyearbyen lokalstyre en jobb med å verifisere listene. De skal gjennomgås og sjekkes opp mot manntallet, før de skal være endelig godkjent innen 15. juni.

Det kan derfor fortsatt skje endringer på listene, om noen av listekandidatene underkjennes eller på annet vis ikke godkjennes.

Powered by Labrador CMS