Konkrete mål skal nås innen 100 dager

Vedtaket om pålagt sommerfri i barnehagene reverseres, havna skal skilles ut i en egen enhet og de vil finne ut hvordan det er best å betale for nye barnehager - privat eller offentlig.

FORNØYDE: Frps to representanter i lokalstyret, Arnt Vegar Jensen (nærmest) og Jørn Dybdahl, er veldig godt fornøyde med det Frp får være med på i den nye samarbeidsplattformen. Rent teknisk er plattformen en avtale mellom Arbeiderpartiet og Høyre, mens Frps prioriteringsliste er et vedlegg til plattformen.
FORNØYDE: Frps to representanter i lokalstyret, Arnt Vegar Jensen (nærmest) og Jørn Dybdahl, er veldig godt fornøyde med det Frp får være med på i den nye samarbeidsplattformen. Rent teknisk er plattformen en avtale mellom Arbeiderpartiet og Høyre, mens Frps prioriteringsliste er et vedlegg til plattformen.
Publisert

Dette, og veldig mye annet, kan man lese ut av den politiske plattformen som Arbeiderpartiet og Høyre har blitt enige om. Plattformen har fått navnet Polfarererklæringen, ikke fordi de skal på politisk polferd, men fordi den ble signert på restauranten Polfareren i Longyearbyen sentrum mandag kveld denne uka.

Plattformen tar for seg alle aspekter ved politikken de to partiene ønsker å føre de neste fire årene. Som et vedlegg til plattformen har også Fremskrittspartiet kommet med en liste med saker de ønsker å jobbe med.

Lokalstyreleder Arild Olsen (Ap) er spesielt fornøyd med at de har fått inn punkter om lønns- og arbeidsvilkår.

– Plattformen er også tydelig på reiselivsretningen, og har en tydeligere miljøprofil. Det er mye her som er retningsgivende og som vil gjøre min jobb som lokalstyreleder lettere, sier han.

Barnehager

Aps lokallagsleder, Elise Strømseng, fremhever også at det er bra at de har fått inn mye om oppvekst, barn og skole.

– Vi får avklart dette med offentlige og private barnehager, og er enige om at vi skal utrede hvilken finansieringsmodell vi skal ha for barnehager, sier hun.

Høyres Stein-Ove Johannessen understreker også at flertallsgruppa ønsker å gå gjennom hele barnehageplanen på nytt. Og partiene er enige om at vedtaket om tre ukers tvungen sommerferie i barnehagene må reverseres.

– Jeg er selvfølgelig også fornøyd med det nye Miljø- og næringsutvalget. Dessuten er det veldig bra at vi er enige om at havna skal skilles ut i en egen enhet, sier han.

Om havna bør bli et aksjeselskap eller et kommunalt foretak, er noe de må ta stilling til senere.

Lettere med gjennomslag

Fremskrittspartiet er stort sett fornøyd med alt de har fått uttelling for etter valget.

– Det er avtalen med Høyre som sikrer oss mye av det vi har fått, sier Arnt Vegar Jensen (Frp).

Han har nå forhåpninger om at plattformen, og Frps vedlegg, kan gjøre det lettere å få gjennomslag for enkelte saker. En sak han brenner for er at ikke-gifte utenlandske borgere som får barn født i Norge under opphold på Svalbard, ikke får registrert farskap.

– Vi vil også ha et tettere samarbeid med Store Norske. I tillegg er jeg glad for at vi har klart å fryse veigebyret de neste fire årene, sier Jensen.

Innen hundre dager skal de tre partiene blant annet ha innført norskopplæring, innføre søskenmoderasjon mellom SFO og barnehage og reversere vedtaket om tvungen tre ukers sommerferie i barnehagene.

Powered by Labrador CMS