Høyre snur på flisa

Stein-Ove Johannessen (43) blir lokalstyreleder dersom Høyre vinner høstens valg.

Stein-Ove Johannessen i Høyre har ikke noe imot å bli lokalstyreleder etter høstens lokalvalg. Her er han i mandagens lokalstyremøte.
Publisert

En del blir nok overrasket over Høyres toppkandidat. I mai i fjor, halvannet år før valget, nominerte Svalbard Høyre Kjetil Figenschou som sin toppkandidat foran årets valg.

– Ting har endret seg siden den gang. Jeg skal begynne å studere på Teknisk fagskole, og blir pendler. Det lar seg ikke forene med å være lokalstyreleder, sier Figenschou.

Samlende kandidat

– Å, det var hyggelig å høre. Stein-Ove er jo en veldig oppe­gående person som jeg har hatt mange gode samtaler med, sier lokalstyreleder Arild Olsen (Ap) når journalisten er innom kontoret hans en snartur.

Å kunne snakke med alle er en av Johannessens styrker, også i følge ham selv.

– For å finne gode løsninger må vi snakke med hverandre. Egentlig burde alle avgjørelser i lokalstyret være enstemmige, sier Stein-Ove Johannessen.

43-åringen er i dag hotellldirektør i Svalbard Adventures, og fram til det jobbet han i en årrekke i Spitsbergen Travel, nå Hurtigruten Svalbard.

Han beskriver seg selv som grunnleggende konservativ, der man skal ta vare på det som er bra i samfunnet, og endre det som ikke er bra.

– Vi snakker veldig mye om omstilling i Longyearbyen, men vi må ikke glemme alt det som er bra. For det er mye som er det, sier han.

Kamp mot kostnader

Høyre skal, i likhet med de andre partiene, jobbe med programmet sitt framover nå. Men Stein-Ove Johannessen kan allerede si noe om hva han er mest opptatt av.

– Jeg er opptatt av kostnadene for oss som bor i Longyearbyen. Det begynner å bli ganske så dyrt å leve her. Jeg tror det indirekte kan spille inn i den fallende norskandelen, sier han.

Johannessen er snar til å bemerke at det er flere nordmenn i Longyearbyen nå enn noen gang før. Det er bare andelen nordmenn av den totale befolkningen som går ned.

Ellers på Høyres liste er det verd å merke seg at Ida Lehn, som er ansatt ved Longyearbyen skole, stiller på tredjeplass, og veteranen Trond Erik Johansen på fjerdeplass.

– Vi har slitt med å finne kvinner som vil engasjere seg. Ellers syns jeg vi har fått stablet et godt lag på beina, sier Stein-Ove Johannessen.

Slik ser valglista til Svalbard Høyre ut:

1. Stein-Ove Johannessen

2. Kjetil Figenschou

3. Ida Lehn

4. Trond Erik Johansen

5. Mats Vadum Wilmann

6. Torgeir Prytz

7. Khanittha Sinpru

8. John Einar Lockert

9. Stine Teigen

10. Roger Jensen

11. Roger Eriksen

12. Vebjørn Andresen

13. Rainer-Helge Braun

14. Snorre Lockert

15. Stig Onarheim

16. Geir Hekne

Powered by Labrador CMS