Åpner Lompensenteret onsdag

Lompensenteret åpner som vanlig igjen onsdag etter den store vannlekkasjen tirsdag.

Det var hektiske timer tirsdag for de butikkansatte. Alle bidro til å moppe opp vannet som rant nedover etasjene.
Publisert
Senterleder Trond Strugstad har fått kontroll på situasjonen på Lompensenteret og forteller at butikkene vil ha åpent som normalt onsdag.

«Vi har jobbet på spreng tirsdag kveld, og butikkene åpner som normalt onsdag, om ikke noe annet uforutsett skjer. Hele første etasje er fikset og deler av andre etasje er på plass,» skriver senterleder Trond Strugstad i en melding til Svalbardposten.

Natt til onsdag har store tørkere stått på i senteret, og man håper at vannet skal være tørket tilstrekkelig opp til at man kan ha åpent som normalt fra og med onsdag.

Det var tirsdag formiddag at det begynte å renne vann fra taket i andre etasje på Lompensenteret. Det ble slått alarm, og man begynte umiddelbart å lete etter kilden. Så langt tror senterledelsen at vannet kom fra et sprukket vannrør i taket i andre etasje.

– Når uhellet først var ute, så er vi heldige som har dedikerte leietakere og ansatte som heiv seg rundt og begynte å moppe opp vann for å begrense skadene, sier senterleder Trond Strugstad.

Mens butikkansatte moppet opp på gulvene nede, hjalp håndverkere og andre til med det samme i andre etasje.


Skadeomfanget er fortsatt ukjent. Det er sportsbutikken Sport1 som har fått mest vann inn i sine lokaler. I andre etasje ble kontorene til massasjesalongen Golden Hands og kontoret til Svalbard Folkehøgskole oversvømt.
SAMLER VANN: De butikkansatte jobber med å samle opp vann fra gulvet i første etasje. Lekkasjen oppsto i andre etasje og vannet har rent ut over store deler av senterets gulv. Foreløpig ser det ut til at Fruene og Mix-kiosken ikke har fått vann bort til seg.
Powered by Labrador CMS