Strømstans i hele byen

I går, tirsdag, rundt 18.15, gikk strømmen i hele byen.

Strømbrudd i hele Longyearbyen. 17. desember 2019. Strømmen borte i ca 20 minutter. Bilder er fra øverst i Vei 232, Gruvedalen. I enkelte boliger ser vi lys fra stearinlys og batterilykter. Lyset i gata er fra to personer med hodelykter.
Publisert

– Det var på grunn av intern, teknisk feil, i forbindelse med at vi hadde en spenningsmåling, sier energisjef i LL, Hans Normann.

Strømmen var ute i rundt 20 minutter. Det tok litt tid å få strømmen tilbake på grunn av en bryter som ikke stod i riktig stilling. De måtte prøve flere ganger for å få strømmen tilbake, noe byens innbyggere merket i form av at strømmen kom og gikk to-tre ganger før den kom ordentlig tilbake.

Normalt, når man kjører en spenningsmåling, skal ikke strømmen gå. Slike spenningsmålinger, eller kvalitetsmåling på nettet, blir gjennomført med flere års mellomrom.

Slik så det ut på Stationen under strømstansen i går.

– Vi har kontroll på hva som skjedde. En enhet sviktet hos oss, men normalt skal ikke strømmen gå. Vi fikk en følgefeil som gjorde at vi fikk vanskeligheter med å få strømmen tilbake, sier Normann.

Powered by Labrador CMS