Vil stoppe ulovlig drosjekjøring

Høyrepolitiker ber om politikontroller for å stoppe de som tar taxi-oppdrag uten løyve.

KREVER KONTROLL: Høyres Stein-Ove Johannessen ber Sysselmannen stoppe ulovlig drosjekjøring i Longyearbyen.
KREVER KONTROLL: Høyres Stein-Ove Johannessen ber Sysselmannen stoppe ulovlig drosjekjøring i Longyearbyen.
Publisert

– Det foregår mye ulovlig kjøring i Longyearbyen. Siden Lokalstyre ikke kan kontrollere de uten løyver, må vi oppfordre Sysselmannen til å følge opp.

Det sa lokalstyrerepresentant Stein-Ove Johannessen (H) tirsdag kveld.

– Dette er spilt inn fra drosjenæringa selv, og handler ikke direkte om piratkjøring. Mer at noen med løyve for transportkjøring til egne aktiviteter også driver ren persontransport. Det vanner ut næringsgrunnlaget for de som driver drosjeselskap, utdyper Johannessen.

– Har sklidd ut

Daglig leder Rune Moen i Svalbards største taxiselskap, tror det kan dreie seg om misforståelse av en Svalbard-spesifik turvognløyve flere selskaper har, gitt for å kjøre kunder til aktiviteter.

– Men det har sklidd ut. Hos noen har det blitt til at man kan bestille henting på flyplassen, men det er altså ikke lov. Det er godt beskrevet i regelverket, og vi har tidligere varslet Sysselmannen om dette for å få ryddet opp, sier Moen.

– I hvor stort omfang foregår dette?

– Nå om dagen foregår jo generelt svært lite, men med normal reiselivsaktivitet kan man bare se ute på flyplassen, hvem som tar betalt for transport. Ja, enkelte er på plass med betalingsterminal i hånda, kan Moen fortelle.

– Det er regulær piratvirksomhet også?

– Ja, det også. Derfor har vi altså etterlyst kontroller, ikke bare regler. Det er bra at Lokalstyret nå er kjent med det, svarer han.

Alko-referanse

Høyres Stein-Ove Johannessen fester lit til opplysningene fra drosjenæringen.

– Det skal ha blitt bedre de senere år, men det er fortsatt et problem. Da må Sysselmannen på banen med politikontroller, krever han.

– For å sammenligne: Dersom noen hadde begynt å selge alkohol uten skjenkeløyve føler jeg meg trygg på at det hadde blitt tatt tak i ganske raskt, avslutter han.

Powered by Labrador CMS