Ungt entreprenørskap, se bildene

Lokal saltproduksjon og søppel-app gikk rett til topps

Fredag kunne man se resultatene av elevenes arbeid med ungt entreprenørskap.

Dette hverdagsproblemet er ifølge noen lettere å løse enn andre.
Modeller i alle former og farger ble laget til da idene skulle formes. Den blå maskinen er en søppelplukker som får energi fra solceller.
Denne idéen er en isbjørnhule som skal fungere som en barnehage for å sikre at ikke isbjørnbabyer blir spist av bjørnepappaer.
Isgruppa laget til en maskin som skal smelte istapper.
Elever fra 1. trinn og oppover til videregående har alle denne uken formet sine idéer og tanker.
Alt fra lekseroboter til drivhus var blant planene til gjengen.
Fire shoes er skoene som kan smelte snø og is for å få bedre grep med bakken.
Ismaskinen her er laget for å sprute ut is, vann, snø og kjøtt. I bakgrunnen for denne maskinen skriver gjengen: Vi trenger maskinen fordi jorden blir varmere. De skriver også: Ismaskinen er elektrisk selvfølgelig og kan kjøre fort.
Den svarte bokser simulerer en søppelkonteiner med sensor, som sier ifra når konteineren er full. Resirkuleringsbjørnen er en robot som plukker opp søppel.
Elevbedriften Aqua Key var opptatt av at man enkelt skulle holde styr på nøklene sine under trening. Nøkkelbåndet kunne ifølge Åse Jenssen tilpasses de fleste vannflasker og var laget fra tau som egentlig skulle kastes.
Panto er Longyearbyens svar på panteautomaten. Med denne panteautomaten kan man ifølge idéen velge å pante flasker imot å få penger, en belønning eller rabatt på Svalbardbutikken.
Energibarene til Frost Energy ble raskt revet vekk fra bordet.
Robert Lundgren, nestleder i Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark, var godt fornøyd med alle idéene som fikk komme fram i lyset på fredag.
Publisert Sist oppdatert

Prøv Svalbardposten for 10 kr første måned!

Betal enkelt med Vipps

Abonnementet fornyes automatisk til 220 kr per måned.

Powered by Labrador CMS