Leserinnlegg/8.trinn:

Barndomsminner brutalt fjernet

Pia Ervik
Pia Ervik
Publisert

Hei. Jeg er en 14 år gammel jente som er veldig sur på dere politikere for at dere flyttet rampa. Derfor skal jeg i denne teksten argumentere for og imot for å flytte rampa tilbake. Jeg snakker ikke bare for meg selv når jeg sier at jeg vil ha rampa tilbake. Jeg vet det er mange som også vil at rampa skal komme tilbake.

Hva tenkte dere på da dere bygde en øgle til småungene og en scene til ungdommen? Jeg mener, hva skal vi liksom gjøre på en scene? Finne ut hvem som klarer å løpe fortest opp trappene?

Rampen var tilegnet for alle, det er ikke øglen og scenen. Det er jo at øglen er tilegnet seg for barn 0-8 år, også kommer det en scene som vi ungdommer skal være på. Jeg mener, ærlig talt! Dere må vite bedre en det. Det er ille nok at dere flyttet rampa, men det at dere flytter den til et sted der ingen er, synes vi er urimelig, vi liker jo også å være i nærheten av sentrum. Eller vil dere ha oss vekk fra sentrum?

Samtidig har lokalstyre brukt mye penger på å bygge en øgle og en scene. Det er jo bare dumt å flytte rampa tilbake dersom det var akkurat der den sto for et år siden. Derfor burde man kanskje lage en ordning som gjør at man kan donere penger for å få rampa tilbake, eller en annen løsning om dere har slik at dere ikke trenger å bruke mer penger på rampa.

Nå har jo lokalstyret brukt mye tid på å lage en øgle og scene, og det tok over et halvt år. Hvis man skal flytte rampa igjen tar det sikkert ikke like lang tid, men uansett er resultatet det samme for 1 år siden så jeg forstår at det kan være et argument dere vil bruke, men da vil jeg si at vi ungdommer vil være mer ute med venner og faktisk være i aktivitet istedenfor å sitte på en scene og stirre ut i lufta.

Da det ble sagt at dere skulle bygge øgler utenfor næringsbygget tenkte jeg «Ja! Det blir gøy med ny lekeplass.» Også blir det bestemt senere at dere skal flytte rampen til fordel for en øgle. Dere kunne bygd øglen, men scenen er unødvendig, det er jo plass nok til at rampa kan flyttes tilbake hvis man fjerner scenen. Og for det første var det ingenting å gjøre i byen da dere stengte av halve torget for å sette opp øgla, og for det andre; hvem var det dere tenkte på da dere skulle lage øgle og scene? Turister eller byens barn?

Likevel. Hvis man først skal flytte rampa tilbake, hvor skal i så fall scenen stå? Det er jo en stor scene og det er ikke så mye plass i byen, så det kunne være en løsning å flytte scenen til ungdomsskolesiden der den kan bli brukt til skolesammenheng eller å flytte den til et sted der det faktisk kommer folk. For å si det sånn tror jeg at den kommer til å bli mer brukt alle andre steder enn der den står akkurat nå.

Som avslutning vil jeg si at rampa for oss ungdommen var en stor del av fritiden vår. Når vi ble ferdig med leksene ble det ofte spurt om å dra til byen for å enten leke boksen går eller rampesisten. Nå kan man ikke leke rampesisten, og det er ikke like gøy med boksen går. Rampa i byen var et møtested for oss der vi kunne henge ute enten for å være i aktivitet eller bare for å snakke. Nå som rampa er så utilgjengelig er det ikke gøy å være ute lenger. Og ikke nok med det, men for de som har bodd her siden vi var små tok dere fra oss gode barndomsminner som for eksempel første gang vi klarte å komme oss opp på rampa på egenhånd, eller og det å skli ned rampa.

Powered by Labrador CMS