Longyearbyen slapp regnværet

OBS-varselet blir ikke fornyet. Ferdelsforbudet langs de stengte veiene gjelder fortsatt.

Sysselmannen sperret av Melkeveien lørdag ettermiddag. Den gamle brua over elva ligger utsatt til ved store nedbørsmengder.
Sysselmannen sperret av Melkeveien lørdag ettermiddag. Den gamle brua over elva ligger utsatt til ved store nedbørsmengder.
Publisert

Meteorologisk institutt gikk lørdag ut med OBS-varsel om at det kunne komme store nedbørsmengder på Nordenskiöld Land og lengere nord på Spitsbergen fra lørdag kveld og frem til søndag ettermiddag. I Longyearbyen var det vært relativt tørt gjennom natta.

– Det meste av nedbøren har kommet vest på Nordenskiöld Land. Ved Isfjord Radio er det målt 13,1 millimeter nedbør fra klokka 08.00 lørdag morgen til klokka 08.00 søndag. Longyearbyen ligger ganske skjermet, og det skal mer vind til når skyene kommer inn fra vest og sør-vest, sier vakthavende meteorolog Ida Fossli hos Meteorologisk institutt i Tromsø.

Ved Ny-Ålesund ble det i samme tidsrom målt 30 millimeter med nedbør. Ved Hornsund ble det målt 11,2 millimeter. OBS-varselet kommer ikke til å bli fornyet når det opphører klokka 17.00 søndag.

– Longyearbyen går en mild uke i vente. Det blir minkende vind, nede på bris, og litt skyet. Det kan komme litt regn, men det vil være vanlig mengde, sier Fossli.

Sysselmannen besluttet lørdag å fysisk stenge av Vei 300 fra det gamle museet til Huset og Melkeveien fra Skjæringa til Elvesletta sør for all ferdsel. Ferdelsforbudet gjelder både for kjørende, gående og syklende.

– Ferdelsforbudet gjelder fortsatt, sier sysselmannsførstebetjent Anders Haugerud.

Powered by Labrador CMS