Lover mye spennende

Fredag skal ungdommen i Longyearbyen vise nye sider av seg selv. På biblioteket er det kunstutstilling som vil imponere mange, og i kulturhuset blir det forestillinger som byens unge håper ingen går glipp av.

Fredag blir det fart og spenning i kulturhuset. Ungdommens kulturmønstring vil imponere, blant dem Sirkus Svalnardo. Fra høyre Sigri, Vilde, Niva (øverst), Liv Anna og Silje.
Fredag blir det fart og spenning i kulturhuset. Ungdommens kulturmønstring vil imponere, blant dem Sirkus Svalnardo. Fra høyre Sigri, Vilde, Niva (øverst), Liv Anna og Silje.
Publisert
Akrobatikk oppunder scene-taket vil få publikum til å holde pusten.
Akrobatikk oppunder scene-taket vil få publikum til å holde pusten.

Det dreier seg om Ungdommens kulturmønstring, UKM, der Longyearbyen tidligere har imponert også på fastlandet. 50 ungdommer i alderen 13 til 20 år er med, og har i flere uker øvd på en forestilling som inneholder dans, musikk, akrobatikk og sceneshow, i tillegg til ulike kunstformer, inkludert foto og 3D-bilder, som presenteres på utstillingen.

Ungdomskoordinator Ingeborg Runde har som før hatt full kontroll med forberedelsene, og de eldste har hatt rollen som instruktør for de yngre.

-Det er skikkelig gøy å være med. Her er mye å lære, vi blir kjent med andre på vår alder og gru-gleder oss til forestillingen, sier Niva Stiberg-Hansen (16). Hun er med for fjerde gang på UKM og skal i år delta på fire ulike innslag.

- Jeg skal spille piano på to nummer, spiller keyboard i bandet og er med i Sirkus Svalnardo, sier hun. Et av innslagene til sirkuset pågår høyt oppunder taket på scenen, og publikum kan se frem til noen spennende sekunder.

Opplevelse

UKM er en kulturmønstring som gjennomføres over hele landet, først med lokale finaler, og så en fylkesfinale. Sirkuset fra Longyearbyen vant i fjor den lokale finalen, og de gikk til topps i fylkesfinalen på Finnsnes.

-Vi kom til landsfinalen i Trondheim, og det var en stor opplevelse, sier Niva Stiberg-Hansen. Hun kan fortelle om godt samhold på øvelsene, og selv om det egentlig er en konkurranse så støtter man hverandre og heier på alle.

-Mange av innslagene her er svært gode, og vi er selvsagt spent på hvem som går videre, sier hun.

Høy energi

Ingeborg Runde bekrefter at ungdommene går inn for oppgavene med stort initiativ.

-Energien er høy, tempoet likeså. Kunstutstillingen inneholder mye nytt og spennende, også det som skjer på scenen vil imponere, sier hun.

-I år er også en film et av innslagene. En gruppe gutter har laget noe gangsteraktig som vi andre er litt spente på. De har blant annet fått filme i Sysselmannens glattcelle. Resultatet får alle se fredag ettermiddag og kveld, sier Runde og håper at både biblioteket og kulturhuset fylles opp av publikum.

Powered by Labrador CMS