Danske sauer til Svalbard:

– Et eventyr i oppfyllelse

Nå skal det altså spesifiseres her at det ikke planlegges noen form for arktisk gårdsdrift med det første, men man kan jo fort bli inspirert etter å motta noen eksemplarer av Gotlandske får. Eller hva, Nanny?

Publisert

Hvor det hele startet

Dette er Nanny Glerup. Nanny er grunnlegger av Glerups skotøy, og som ung og nygift bestemte hun seg for å tove ett par tøfler av filt til sin mann Ove. Så la hun plutselig merke til hvordan han aldri ønsket å ta de av. Så komfortable, så varme, og hvilken måte de passet perfekt på føttene! Kanskje hun skulle lage ett par til?

Joda, det skulle bare noen få Gotlands-får til og et landlig oppussingsobjekt i Nordjylland. Snart ble ett og ett par tøfler om dagen til to; to og to par tøfler om dagen ble til fire, og fire og fire par ble snart til flere millioner solgte verden over.

«Det er en rigtig god følelse, at vi er lykkedes med alt det, vi har kæmpet for. Mange har fortalt mig, at det har været som et eventyr, og det kan jeg skrive under på. Som i et eventyr har vi været igennem udfordringer og hårde tider for at nå frem til en lykkelig slutning.»

Nå, nesten 50 år senere, er Glerups blitt en merkevare som distribueres globalt og gir komfort til mange flere enn Ove – ja, til og med Martha Stewart sverger til disse deilige tøflene.

Fra Danmark til New Zealand

I senere tid har Glerups utviklet en helt særegen blanding av ull for å kunne tilby de mykeste og mest komfortable tøflene, og dette gjennom et godt samarbeid med sine leverandører en liten flytur lengre sør.

Møt Graham og Tracy Sinnamon ved Meringa Station på Central North Island, New Zealand. Som tradisjonelle ullprodusenter har de sjeldent kunne fulgt ullen hele veien fra gården til hva den skulle brukes til, og opplevde tidligere en traurig prosess gjennom årlige auksjoner i hjemlandet.

«Etter år med saueklipping, sortering og sendinger ut gjennom porten, så er det faktisk fint å vite at det blir til et produkt på den andre enden. Og det er et fantastisk produkt.»

Kvalitetssterk lidenskap

Med stadig økende etterspørsel og nye leverandører, er det viktig å opprettholde den sterke kvaliteten som Glerups har stått for siden dag én og det første paret som ble tovet hjemme i stuen hos Nanny og hennes mann Ove. Med gården sin i Nordjylland som hovedbase den dag i dag, følger eieren nøye med og sørger for at lidenskapen for denne dansk-ættede sauen kjennes rundt føttene til alle sine kunder – helt opp til Svalbard.

Powered by Labrador CMS