Den røde bilen redder dagen vår

– Og det er sånn vi vil ha det

Husker du den fantastiske filmscenen i Harry Potter og De Vises Sten – hvor rektor Humlesnurr reiser seg opp og sier ‘Let the feast begin!’, og maten dukker opp på magisk vis?

Romano Juric, eier av Svalbard Delivery Service, under en av kveldens mange bestillinger.
Publisert

Her på øya blir denne magien skapt av Svalbard Delivery Service, og du har mest sannsynlig sett den røde bilen kjøre rundt for å levere varme måltider på kryss og tvers i Longyearbyen og omegn.

Takket være de mange ulike tilbudene fra spisestedene i byen, kan du nyte alt fra saftig indrefilet og pastaretter til krydrete småretter, vegetarmat og sushi i egen stue uten å (omtrent) måtte løfte en finger.

– Det er viktig for meg å trekke frem alle restaurantene som gjør denne tjenesten mulig, og jeg håper at de også er positive til responsen vi har fått

Romano Juric fra Kroatia startet opp Svalbard Delivery Service i januar 2020.

Skikkelig restaurantmat

Spisestedene man kan benytte seg av og motta smakfulle måltider på kort tid fra er altså: Barentz Gastro Pub, Svalbar, Nuga Sushi & Noodles, Mix Isbjørnbutikken, Tio Moncho’s og Stationen.

Det diskes opp til en takeaway-bestilling inne på Stationen, og Juric slår gjerne av en prat med kokkene før maten er klar til utlevering.

– Vi er kjempefornøyde med et slikt tilbud her i Longyearbyen, og det var absolutt et sjakktrekk å starte opp denne tjenesten i januar i fjor. Det å ha et samarbeid mellom restaurant og kunder med Svalbard Delivery Service som mellomledd har medført betydelig større andel bestillinger, og vi har denne uken justert menyen her på Stationen for å gjøre den enda mer takeaway-vennlig, sier restauranteier Steve Daldorff Torgersen.

Ja, for vi vil jo også ha skikkelig restaurantmat. Og vi vil ha det her og nå, på magisk vis. Med én eneste gang.

Kveldens første kunde, Tor Kristian Tønnesen, smiler fra øre til øre når han åpner døren til rykende fersk hjemmelevering fra Svalbard Delivery Service.

La oss nå forestille oss en ny, fantastisk scene

Du trer over dørstokken inn gjennom inngangsdøren. Du er endelig hjemme etter en lang dag. Kanskje har det vært mange møter, kanskje har det vært mange forelesninger eller kanskje har det bare vært mange tanker og følelser som har ligget på skuldrene gjennom dagen. Men nå er du altså endelig hjemme og slipper taket. Nå lander du. Skoene dine faller av, kosebuksen kommer på, og kvelden - med varme puter og levende belysning i ly for en arktiske vinter – den er helt og holdent din.

Så blir du sulten. Du blir faktisk skrubbsulten. Du vil ha et deilig og smakfullt måltid foran deg, og du vil ha det her og nå. Aller helst i går. Mobilen ligger på stuebordet og lyser mot deg som en lykkens portal. Du løfter en finger, og så en til. Og etter noen få tastetrykk kan du allerede kjenne lukten av maten som er på vei hjem til deg. Kanskje du rekker å lande på en film eller Netflix-serie før det banker på døren, og du møtes av et smilende ansikt som er kommet for å redde deg fra hungersnøden.

‘Let the feast begin!’

Thai pizza fra Barentz Gastro Pub
Kylling- og avokadoruller fra Nuga Sushi & Noodles.

Akkurat sånn vil vi ha det.

Kanskje du tenker at akkurat i dag hadde det vært innafor med en Devils Burger fra Svalbar eller en takeaway-buffet med vennegjengen under kveldens brettspill-revansj?

Bestill mat hos Svalbard Delivery Service her

Powered by Labrador CMS