Maler Anderssen slår seg sammen og danner konsern

Sammen med 30 andre bedrifter etablerer Maler Anderssen konsernet Håndverksgruppen, og blir Norges ledende innen maling, gulvlegging, mur og flis.

Daglig leder i Maler Anderssen AS, Tommy Anderssen.
Daglig leder i Maler Anderssen AS, Tommy Anderssen.
Publisert

Det skriver Maler Anderssen i en pressemelding.

Håndverksgruppen blir dermed et konsern med tilstedeværelse fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør, skriver de i pressemeldingen. Totalt har gruppens egeneide bedrifter cirka 1.1 milliarder i omsetning og sysselsetter cirka 1.000 årsverk. I tillegg er 14 selvstendige bedrifter medlemmer i gruppen.

– Det vil ikke forandre så mye, vi vil ha samme navn og logo, og de samme folkene både i ledelsen og blant de ansatte. Men vi får tilgang på mer kompetanse og blir en del av et større nettverk, sier Tommy Anderssen.

Maler Anderssen har vært medlem av Håndverksgruppen siden 2013. De siste årene har man snakket om en sammenslåing og konserndannelse. Torsdag 4. juni ble papirene signert og det ble en realitet.

– Vi føler at vi med dette har skaffet oss en trygghet for tiden som kommer. Vi er en liten familiebedrift og er således utsatt, men ved å gjøre dette sikrer vi både de ansatte og arbeidsplasser i Longyearbyen. Det er artig at vi, som en liten håndverksbedrift, er med på å etablere et nytt konsern. Jeg tror dette blir veldig bra, sier Anderssen.

De har ikke vært rammet av permitteringer tross koronasituasjonen, mye takket være ekstra midler som ble bevilget til lokale prosjekt.

– Det er rolige tider akkurat nå, men det er mye som skal starte opp de neste årene. Det håper vi på å få være med på, sier han.

Maler Anderssen ble opprettet i 2006, og består i dag av åtte ansatte.

Powered by Labrador CMS