Brøt karantene-reglene:

Måtte fly tilbake

Mann ble holdt tilbake på flyplassen og måtte reise tilbake til karantene på fastlandet.

FÅFENGT: Negativ korona-test hjelper ikke: Utenlandsopphold krever karantene på fastlandet før du reiser videre. Til Svalbard og andre steder.
FÅFENGT: Negativ korona-test hjelper ikke: Utenlandsopphold krever karantene på fastlandet før du reiser videre. Til Svalbard og andre steder.
Publisert

En mann ble fredag returnert til fastlandet etter at han kom med fly til Longyearbyen fra utlandet, via Gardermoen, uten å sitte i karantene først.

Det er brudd på covid-forskriften, fastslår Sysselmannen i en pressemelding.

Mannen er norsk statsborger og kom til Norge fra London torsdag. Han hadde ikke gjennomført pålagt innreisekarantene på Gardermoen.

- Når man kommer fra utlandet er det ikke tillatt å reise til Svalbard før man har gjennomført pålagt innreisekarantene på fastlandet. Det er ikke karantenehotell i Longyearbyen, opplyser assisterende sysselmann Sølvi Elvedahl.

Mannen fikk ikke forlate flyplassen i Longyearbyen etter ankomst før han måtte returnere til Gardermoen. Han hadde gjennomført hurtigtest for korona på Gardermoen før han reiste til Svalbard. Denne var negativ, ifølge Sysselmannen.

Utreise-pålegget ble gitt etter smittevernfaglig råd fra smittevernoverlegen ved Longyearbyen sykehus og er hjemlet i covid-19-forskriften, heter det i pressemelding.

Powered by Labrador CMS