Metal-helter skal ha konsert i Longyearbyen

Verdens mest høylytte metal-band skal ha konsert i april.

Det verdenskjente heavy metal-bandet Manowar skal spille i Longyearbyen 16. april.
Det verdenskjente heavy metal-bandet Manowar skal spille i Longyearbyen 16. april.
Publisert

Det amerikanske heavy metal-bandet Manowar, som ble stiftet i 1980, er på sin siste turne, som de har kalt «Final battle tour». Bandet har meldt sin ankomst med konsert i Longyearbyen 16. april. Bandet er kjent for å ha tekster om middelalderen, vikinger og norrøn mytologi. I den forbindelse har bandet ønsket å holde sin første, og antagelig siste, konsert på Svalbard, som regnes av bandet som det sanne vikinglandet (True metal viking territory).

Kunstner og filmskaper Hedda Bremseth skriver til Svalbardposten at hun lager en dokumentar om bandet, som skal være hennes avgangsarbeid ved masterstudiet på kunst­akademiet i Trondheim. Hun har fulgt dedikerte fans av bandet som reiser fra inn- og utland for å se dem opptre. Til Longyearbyen kommer det fans fra så fjerntliggende himmelstrøk som Brasil.

«Jeg er nysgjerrig på hva innbyggerne på Svalbard tenker om Manowar, og hvilke ringvirkninger det har på dem. Hvis man først skal se Manowar, er det noe vakkert med å se dem opptre i et arktisk landskap nær Nordpolen, skriver hun.

Bremseth har satt i gang en «crowdfunding» for å få finansiert regissør, fotograf og lydmann til Longyearbyen i forbindelse med prosjektet.

Manowar har gitt ut 13 studioalbum, og har tidligere hatt fire konserter i Norge. Bandet smykker seg med å spille det som kalles «ekte heavy metal». Manowar har også verdensrekorden for høyest lyd på en konsert med 129,5 desibel.

Powered by Labrador CMS