Fjerde ministerbesøk i år

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland kommer til Longyearbyen i dag, mandag.

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland kommer til Longyearbyen denne uken. Bilde fra forrige besøk i 2014.
Publisert

Med seg har hun kommunikasjonsrådgiver i departementet, Kjetil Vevle. De skal blant annet møte Sysselmann Kjerstin Askholt som skal orientere ministeren om aktuelle utfordringer.

I tillegg skal hun møte Universitetet på Svalbard tirsdag for å snakke om utdanningspolitikk og lokale utfordringer, og Longyearbyen lokalstyre som også skal informere om aktuelle utfordringer i byen.

Onsdag står ministeren for åpningen av de nye boligene i Gruvedalen, hvor hun skal få en omvisning. Hun skal også møte en av familiene som skal flytte inn i en av boligene som står ferdig etter snøskredene i 2015 og 2017.

Det siste Mæland skal gjøre på Svalbard er å besøke servicebygget ved Svalbard Globale frøhvelv. Der skal hun få en omvisning, i tillegg til å ha et møte om temaene klima og krav til offentlige bygg.

Med Mælands besøk blir det årets fjerde ministerbesøk på Svalbard. Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) var her i april, og Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) og Samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring‐Gjedde (Frp) i mai.

Powered by Labrador CMS