Nå må du betale for koronatest – også i Tromsø

Fra og med tirsdag 2. februar vil Tromsø kommune ta betalt for koronatest før avreise til Svalbard.

Ikke lengre gratis: Da påbudet om test før Svalbard-reise kom i forrige uke, testet Tromsø kommune de reisende gratis. Fra og med tirsdag denne uken må du betale.
Ikke lengre gratis: Da påbudet om test før Svalbard-reise kom i forrige uke, testet Tromsø kommune de reisende gratis. Fra og med tirsdag denne uken må du betale.
Publisert

Det skriver Tromsø kommune i en pressemelding.

Hurtigtesten vil koste 550 kroner med attest på prøvesvar.

– Kommunen er ikke forpliktet til å stå for et testtilbud på flyplassen, men ønsker å tilby frivillig testing for reisende som ankommer med osloflyene til Tromsø. Dermed kan vi også tilby hurtigtesting for reisende som skal til Svalbard, så fremt de befinner seg på flyplassen rundt eller før osloflyenes ankomsttid, sier Øivind Benjaminsen, fagleder ved Tromsø kommunes koronasenter.

Kommunen gjør oppmerksom på at testsenteret kun er åpent i forbindelse med osloflyenes oppsatte ankomsttid. Til svalbardreisende som kommer fra andre steder enn Oslo anbefaler kommunen at man tester seg på det opprinnelige avreisestedet og har med attest derfra. «Hvis ikke risikerer man å bli henvist ut av flyet på Tromsø lufthavn i ankomsthallen til kommunens testsenter for å ta covid-19-test før man får reise videre. Dette kan forårsake forsinkelser», skriver de.

– Et godt tips fra oss i kommunen er at om du skal reise fra Tromsø til Svalbard, stikk gjerne innom Tromsø lufthavn dagen før din avreise og rett før et oslofly ankommer, og gjennomfør testen da. Da vil du slippe stress og tidsnød, som du kan måtte oppleve dersom du på din avreisedag må stå i samme testkø som dem som ankommer med et oslofly, legger Benjaminsen til.

Testtilbudet på flyplassen varer i utgangspunktet til og med søndag 7. februar.

Powered by Labrador CMS