Fra gram til tonn

Narkosakene som tidligere assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim håndterte i Longyearbyen kan ikke måle seg mot det som er involvert i Cappelen-saken i Oslo tingrett.

Tidligere assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim hansker med langt større saker på fastlandet enn det han gjorde på Svalbard.
Publisert

Mandag startet den seks måneder lange saken mot hasjbaron Gjermund Cappelen i Oslo tingrett. Assisterende sysselmann fra 2011 til 2013, Lars Erik Alfheim, er aktor i saken der tiltalen lyder på innførsel av 13,9 tonn hasj. I sitt innledningsforedrag mandag mente Alfheim at Cappelen hadde innført hasj for opptil to milliarder kroner over flere tiår.

Den tidligere politimannen Eirik Jensen er også involvert i Cappelen saken. Han er tiltalt for grov korrupsjon ved å ha hjulpet til med smuglingen for betaling.

Det er med andre ord stor forskjell på de narkosakene Lars Erik Alfheim påtalte på Svalbard, og den han nå fører i Oslo tingrett. I 2011 ble det et markant hopp i antallet kriminalsaker på Svalbard da Sysselmannen pågrep flere for ervervelse, bruk og salg av hasj. Det var da snakk om totalt 40 gram hasj og mindre mengder amfetamin. Totalt ble sju personer tiltalt i sakene på Svalbard den gang.

Mengden stoff som tiltalen går ut på i Oslo tingrett er 347.500 ganger større enn den «store» hasjsaken på Svalbard i 2011.

Powered by Labrador CMS