Skifestival i strålende sol for de yngste

Barna fikk meske seg i sol og strålende forhold under årets skifestival.

Publisert

Anna Marie Sandal Strømseng (5) var en av 97 påmeldte skiløpere som forberedte seg i startområdet utenfor Svalbardhallen søndag formiddag. Hun har vært på nesten alle skitreningene til Telenorkarusellen i vinter og stilte godt forberedt. Forbildet i langrenn er uten tvil Marit Bjørgen. Anna Marie måtte tenke litt før hun kunne svare på strategien for løpet.

– Jeg skal gå fort, var det kontante svaret.

Det aller beste med hele skiløpet syntes hun var medaljen som ventet i målområdet.


Kjendiser

Årets skifestival var delt inn i tre grupper ut fra start. Barnehagebarna, første til tredjeklasse og fjerde til syvende klasse. Akkurat som de voksne dagen før, ble hver pulje i rennet satt i gang av startskudd. Barnehagebarna var først ut og fosset ut av startområdet opp den første lille bakken, den yngste var bare 1,5 år gammel og fikk holde i pappas trygge hånd rundt løypa. Litt bakglatte ski og noen knall og fall ble det for mange av skiløperne. Men de aller fleste holdt god fart og viste store smil da nærmet seg mål. Der stod toppidrettsutøverne Emil Iversen, Marte Kristoffersen og Ragnhild Haga klar med medaljer.

Motivasjon
Nina Lines, leder i Svalbard Turn er veldig fornøyd etter vårens store idrettshelg.

– Vi har mange andre store festivaler i Longyearbyen i løpet av året. En ordentlig idrettshelg trekker både kjendiser og toppidrettsutøvere hit. En viktig motivasjonsfaktor for de yngste skiløperne var også treningsøkten sammen med skiproffene søndag før selve skifestivalen, sier Lines.

Alle barna meldte seg på ved rennkontoret og fikk hvert sitt startnummer. En egen matstasjon var også satt opp på lik linje med den de voksne hadde under skimaraton dagen før. Der fikk de banan, sjokolade saft og pølser etter rennet.

Etter at alle var kommet i mål var det restituering og påfyll av mat og drikke sammen med foreldre rundt bålpannen.

Prøv Svalbardposten for 10 kr første måned!

Betal enkelt med Vipps

Abonnementet fornyes automatisk til 220 kr per måned.

Powered by Labrador CMS