Nesten bedre enn skimaraton

Hva skal man med skimaraton når vi har Longyearbyen skifestival.

Bedre enn skimaraton: – Det er nesten bedre enn maraton. Et veldig bra arrangement, sier Simon Grahl (t.h.) som er her sammen med Eline Foss Liverud og fastboende, Ingvild Øyjordet (t.v.).
Bedre enn skimaraton: – Det er nesten bedre enn maraton. Et veldig bra arrangement, sier Simon Grahl (t.h.) som er her sammen med Eline Foss Liverud og fastboende, Ingvild Øyjordet (t.v.).
Publisert

Det fantes bare smil, bare glede, bare fine løyper, bare strålende vær og bare Svalbard på sitt beste.

– Vi skulle hit for å gå Svalbard Skimaraton, men vi reiste hit likevel da det ble avlyst. Og så fikk vi med oss dette. Det er nesten bedre enn maraton. Et veldig bra arrangement, sier Simon Grahl som er her sammen med Eline Foss Liverud og fastboende, Ingvild Øyjordet. De sitter i snøen og knasker niste på Hiorthhamn der Svalbard Turn serverte gratis drikke, pølser, kjeks og sjokolade.

<strong class="nf-o-text--strong">Bare smil:</strong> Elisabeth Leinan Johannessen i Svalbard Turn var strålende fornøyd. Det var også Tore Råmundal.
Bare smil: Elisabeth Leinan Johannessen i Svalbard Turn var strålende fornøyd. Det var også Tore Råmundal.

140 påmeldte

Elisabeth Leinan Johannessen i Svalbard Turn var selvsagt også strålende fornøyd.

– Jeg tror det var et behov for et slikt arrangement, at folk kommer seg ut og gjør noe sammen. Så blir det så strålende vær og løypene er veldig fine, sier hun.
Svalbard Turn jobber også med å forlenge skisesongen med skiløyper opp på Breinosa.

Ved siste opptelling var det 140 påmeldte til festivalen. Start var på sletta ved SSU og løypesjefen, Heidi Harviken var ansvarlig for oppkjørte løyper hele veien fram til Revneset. Alle deltagerne fikk klippekort og kunne få nytt klipp etter 4, 8, 12, 16, 20, 24, 28, 32 og 36 kilometer. Ni klipp for hele strekningen, og det ble observert flere fullklippete kort, selv om det var trøbbel med klippetangen på Hiorthhamn.

<strong class="nf-o-text--strong">Drikkestasjon:</strong> Neida, det var ikke skiskyting.
Drikkestasjon: Neida, det var ikke skiskyting.

Lavterskel

Men her var ingen tidtaking, dette var et lavterskeltilbud. Dermed ble også deltagelsen så stor. Her var alle aldersklasser, familier, barn, ungdom og godt voksne. Noen gikk fort, andre så på sola og noen var for godt kledd. Oddmund Rønning hadde godt driv og godkjent teknikk.

<strong class="nf-o-text--strong">Godt kledd:</strong> Det ble i varmeste laget for Oddmund Rønning.
Godt kledd: Det ble i varmeste laget for Oddmund Rønning.

– Jeg har jo alt for mye klær på med. I medvinden ble det veldig varmt. Satser på avkjøling i motvinden på vei hjem, sier Rønning.

Gøril og Ingrid Hammer strålte og skrøt veldig av skiforholdene på Svalbard.

<strong class="nf-o-text--strong">Skryt:</strong> Gøril og Ingrid Hammer skrøt veldig av skiforholdene på Svalbard.
Skryt: Gøril og Ingrid Hammer skrøt veldig av skiforholdene på Svalbard.

– Vi går nesten hver dag hit til Hiorthhamn, sier Gøril og ba redaktøren for Svalbardposten snarest skaffe seg ski. Og han har selvsagt intet valg.

Tore Råmundal går mye på ski.

– Dette er veldig fint det de har fått til, og alle er så utrolig flinke her, sier han.

Arnfinn Ree og Kristoffer Aashaug loffer ikke rundt i løypene, men forteller at det blir mindre skigåing her enn på fastlandet. Det kan man forstå når de kommer fra skibygda Nittedal utenfor Oslo. Men de skrøt veldig av sporene – helt nydelige, var de samstemt om.

<strong class="nf-o-text--strong">Skal videre:</strong> Kompisene (fra venstre) Jonatan (12), Aleksander (8), Ludvig (9,5) og Jacob (7) er ferdig på drikkestasjonen på Hiorthhamn.
Skal videre: Kompisene (fra venstre) Jonatan (12), Aleksander (8), Ludvig (9,5) og Jacob (7) er ferdig på drikkestasjonen på Hiorthhamn.
<strong class="nf-o-text--strong">Loffer ikke:</strong> Arnfinn Ree og Kristoffer Aashaug skrøt veldig av sporene – helt nydelige, var de samstemt om.
Loffer ikke: Arnfinn Ree og Kristoffer Aashaug skrøt veldig av sporene – helt nydelige, var de samstemt om.
<strong class="nf-o-text--strong">Fint driv:</strong> Alle aldersklasser var med på Longyearbyen Skifestival
Fint driv: Alle aldersklasser var med på Longyearbyen Skifestival
Storslått: En fin dag for en skitur.
Storslått: En fin dag for en skitur.
Powered by Labrador CMS