Niva fikk ungdommens kulturstipend

Niva Stiberg-Hansen (17) ble årets stipendmottaker.

Niva Stiberg-Hansne fikk overrekt Ungdommens kulturstipend av lokalstyreleder Arild Olsen, helt etter smittervernregelboka.
Niva Stiberg-Hansne fikk overrekt Ungdommens kulturstipend av lokalstyreleder Arild Olsen, helt etter smittervernregelboka.
Publisert

Hun var også en av utøverne på 17. mai festforestillingen.

– Tusen takk. Jeg må få takke alle som er rundt meg, sa en glad og rørt vinner etter overrekkelsen.

Lokalstyreleder Arild Olsen stod for overrekkelsen, som også var helt klemmefri.

Juryen beskriver Niva som allsidig, positiv, at hun tenker på alle og stiller opp.

Videre skriver de:

«Årets vinner er 17 år og går på 1 VGS på Longyearbyen skole. Hun har bodd i Longyearbyen i hele sitt liv.

Hun begynte i Longyearbyen kulturskole fra hun bare var fem år gammel, da det var musikalsk lek for skolestarterne i barnehagene.

Vinneren er aktiv i Kulturskolen, har blitt en dyktig pianist og ikke minst en akkompagnatør. I februar 2020 gikk hun videre i Ungdommens kulturmønstring (UKM) til fylkesmønstring i Troms. Hun sier alltid ja og øver grundig. Hun har et veldig godt gehør og har fått god oversikt over noter og teori. Hun er ei positiv jente som alltid er fokusert, og som stiller forberedt. Hun er veldig flink til å løfte frem andre i kulturskolen, og alltid positiv til å samarbeide med andre på tvers av alder- og trinn.

I Sirkus Svalnardo er hun aktiv og har vært med som instruktør for yngre barn og unge. Sammen med sine venner der har de vunnet mange priser og gikk 2018 helt til topps i landsmønstringen i Trondheim.

Årets vinner er med på et bredt område innen idretten i Longyearbyen, både som deltaker, instruktør og bruker. Fra hun var tolv år gammel har hun vært hjelpetrener. Fra 2017 har hun vært på trenerkurs— og sikringskurs. Hun kan dermed ha ansvaret for egne lag da hun er A- trener i turn med godkjent turntrenerutdanning.

Selv om årets hedersstipendiat er flink innenfor musikk- og idrett, er hun ikke typen som setter seg selv fremst. I tillegg til at hun jobber hardt innenfor egenutvikling i musikk, brenner hun også for at barn og ungdom skal ha gode fritidstilbud i Longyearbyen.»

Powered by Labrador CMS