Nokas overtar for Securitas

Skal drifte sikkerhetskontrollen på Svalbard lufthavn fram til 2023.

Nokas overtar sikkerheten ved Svalbard lufthavn fra Securitas. De ansatte som vil, kan bli med over i det nye selskapet.
Nokas overtar sikkerheten ved Svalbard lufthavn fra Securitas. De ansatte som vil, kan bli med over i det nye selskapet.
Publisert

Fra 1. mars vil reisende som skal til fastlandet møte nye emblem og uniformer på Svalbard lufthavn. Men folkene blir sannsynligvis de samme.

– Dette skal organiseres som en virksomhetsoverdragelse, sier daglig leder i Securitas aviation AS, Dorothy Billett til Svalbardposten.

Det betyr at de som i dag er ansatt i Securitas vil få tilbud om jobb i Nokas. Avtalen mellom Avinor og Nokas går over tre år. Det meste tyder på at det er pris Nokas har vunnet fram med i anbudsprosessen. Det er fordi oppgavene i sikkerhetskontrollen er veldig konkrete med klare krav til både oppgaver og bemanning.

Billett beskriver anbudsprosessen som fin.

– Det har vært en veldig ryddig konkurranse, som vi dessverre ikke vant fram i. Det er synd, for vi har trivdes veldig godt på Svalbard, sier Billett.

Flyplassjef Carl Einar Ianssen tar til etterretning at Avinor har valgt en ny aktør til å drive med sikkerhet på flyplassen. Han har bare et fromt ønske.

– Jeg håper vi møter de samme trivelige menneskene i de nye uniformene, sier han.

Nokas aviation, som er del av et konsern med om lag 17.000 ansatte, skal fra 1. mars neste år overta sikkerhetskontrollen på alle lufthavner i Norge, unntatt i Stavanger, Bergen, Sandefjord (Torp) og Trondheim.

Powered by Labrador CMS