Arrangerte skifestival 1051 meter over havet

27-29. mai ble det for første gang arrangert skifestival på Nordenskiöldtoppen.

God stemning: Opp mot 80 skiglade Svalbardianere tok turen opp til Nordenskiöldtoppen for å være delta på skifestivalen.
Publisert Sist oppdatert
Fornøyd: Mirko Chiappini var strålende fornøyd med årets skifestival og ønsker å rette en stor takk til alle som bidro.

Uten sponsorer og med kun egne ressurser tilgjengelig, gikk skifestivalen av stabelen denne helgen for skiglade Svalbardianere.

– Det var en gratis festival og vi ønsket at den skulle være åpen uten for mye planlegging av hva som skulle skje, sier Mirko Chiappini som er initiativtaker til festivalen.

Han forteller at de under festivalen hadde et fantastisk vær og at flere fikk tid til både skikjøring og kos. At det gikk så smurt føler han ikke selv at han kan ta all ære for.

– Jeg kunne ikke fått til festivalen uten all hjelpen jeg fikk fra Jasper, Martina, Ulli, Audun, Lukas og Lilli, sier Mirko.

En utfordring å organisere

Han forteller at de gjennom helgen hadde mellom 70 og 80 festivaldeltakere som tok turen opp for å står på ski og utforske fjelltoppen. Når da solen i tillegg var til stede hele helgen, kunne det ifølge Mirko ikke vært en bedre start for festivalen.

– Det var så god stemning at de aller fleste var ute og ikke gikk i teltene før klokken to på natta, sier Mirko.

Festivalen var ifølge han utfordrende å arrangere, men at det ble desto enda mer givende da alt kom på plass.

Fullastet: Flere frivillige stilte opp med egne skutere for å ta med utstyret til deltakerne slik at man slapp å frakte det med seg opp selv.

– Alt av utstyr til de som skulle delta kjørte vi opp med skutere til toppen. Det var for at det skulle være lettere for deltakerne å komme seg opp til toppen og får å kunne nyte turen ned uten for mye utstyr å bære på. Det hadde ikke vært mulig uten hjelpen jeg fikk fra folk som stilte opp frivillig, sier Mirko.

– Vi vurderte om vi skulle prøve å holde festivalen uten å bruke skutere, men vi fant ut at det var best for opplevelsen til deltakerne å frakte opp utstyret, sier han.

Ville vise fram hytta

Festivalen kom på plass etter cirka tre måneder med planlegging. Hytten på Nordenskiöldtoppen fikk de bruke gjennom et samarbeid med Svalbard Turn som drifter hytta for Sysselmesteren. Dette er en hytte Mirko personlig har hjulpet til mye frivillig med, derfor ble det et naturlig valg å arrangere festivalen der.

– Det var to grunner til at jeg ønsker å arrangere festivalen der. Jeg hadde et ønske om å få lokalbefolkningen til å besøke hytta oppe på Nordenskiöldtoppen og for at folk kunne komme opp og se hvordan hytta fungerer, sier han.

– Men så var det også fordi mange som bor her er opptatt med turister og gjester mye av året. Så vi ønsket å ha noen dager bare for lokalbefolkningen. En festival for lokalbefolkningen av lokalbefolkningen, sier Mirko og lover at det blir flere skifestivaler i årene som kommer.

Camp: Mirko forteller at de hadde fantastisk vær og skiforhold under skifestivalen. Her er selve campen rundt Nordenskiöldhytta på toppen av fjellet.
Powered by Labrador CMS