– Ikke vær redd for å prøve noe nytt

Mirko Chiappini er nesten nettopp ferdig med å arrangere skifestival oppe på Nordenskiöldtoppen. For han er det viktig at folk opplever nye ting for egen maskin.

Initiativtaker: Mirko Chiappini er selv en ivrig skikjører. Han ønsker at flere skal få oppleve naturen på ski, for egen maskin.
Publisert Sist oppdatert

Til daglig jobber Mirko Chiappini som guide hos Svalbard Wildlife Expeditions, men helgen 27-29. mai var han å finne på Nordenskiöldtoppen for en helt annen grunn.

– Jobben min er å få folk til å si «wow» og gjøre dem glad. Men da jeg gikk ut av døra på hytta så var det nesten som å være i en drøm, sier Mirko.

Hytta han snakker om er den som ligger oppe på Nordenskiöldtoppen. Det er en hytte Chiappini har vært mye engasjert i. Sammen med andre frivillige har han jobbet med å hjelpe Svalbard Turn med å gjøre hytten tilgjengelig for lokalbefolkningen på Svalbard.

Da de ifjor hadde hytten klar, kom idéen om å arrangere en skifestival på Nordenskiöldtoppen.

– Svalbard er full av skiglade folk og hytten gir en fin mulighet for skikjørere å komme opp hit og ha den som base før de kjører nedover. Spesielt om det blir dårlig vær da den er tilgjengelig for alle, sier Mirko.

Ifølge han tar det i gjennomsnitt cirka tre timer å gå hit til fots eller på ski og at det var litt av bakgrunnen til at de ønsket å bruke Nordenskiöldtoppen som base for skifestivalen. For det skulle være en festival alle lett kunne delta på.

– Jeg får fortsatt en del meldinger etter helgen hvor folk sier takk for at festivalen ble arrangert. Det er veldig hyggelig, sier Mirko.

Selv om skifestivalen er et nytt arrangement som har oppstått på Svalbard i år, er ikke Chiappini selv ny til øya. Han har jobbet som guide nå i snart 10 år og for han har det vært viktig at folk kan oppleve Svalbard uten å måtte bruke skuter og båt.

– Svalbard er et sted som kanskje krever mye av deg, men hvis du aksepterer det så er det et sted hvor du kan få mye igjen. Mitt beste råd til nye Svalbardianere er å gjøre ting gradvis og ikke være redd for å prøve noe nytt. Og spesielt for egen maskin, sier han.

Powered by Labrador CMS