Slutter i Svalbardposten

Redaktør Børre Haugli går til nyopprettet stilling som korrespondent for Nordområdene i Dagsavisen.

Skal pendle: Selv om redaktøren ikke kommer til å gi igjen i lokalene på Svalbardposten, vil han nok likevel være og se på øya med jevne mellomrom.
Publisert Sist oppdatert

– Det var rart å si opp, for jeg hadde ikke tenkt tanken før denne muligheten dukket opp, sier Haugli.

Haugli slutter 1. oktober og starter jobben som journalist i Nord-Norge for Dagsavisen. Der skal han dekke Troms, Finnmark, grensen mot Russland og ikke minst Svalbard.

– Dere blir nok ikke helt kvitt meg. Jeg kommer til å overvåke alt som skjer på Svalbard også i framtiden. Dagsavisen ønsker å gå motsatt retning som andre nasjonale nyhetsmedier. De ønsker å være til stede i stedet for å dekke alt fra Oslo. Det er uvanlig i dag, men desto mer i samsvar med min oppfatning om hva journalistikk skal være, sier han.

– Jeg kunne aldri si nei til denne muligheten, sier han.

Når han fratrer, er det nesten to år siden han kom opp. På den tiden har Haugli og hans medarbeidere tatt avisen videre gjennom flere prosjekter, nye lokaler, nye nettsider, nytt innloggings- og abonnementssystem og en generell digital modernisering.

– Nå var tiden inne for å rette søkelyset på journalistikken, men det får min arvtager ta seg av. Det har vært krevende og vi er sårbare når folk slutter. Rekrutteringsprosessene er vanskelige, og logistikken er utfordrende. Vikarene står ikke og banker på døra, sier han.

Powered by Labrador CMS