Ny vurdering om evakueringen mandag ettermiddag

Sysselmannen skal sammen med Skred AS, NVE og Longyearbyen lokalstyre ha et møte kl. 14.00 mandag for å vurdere evakueringssituasjonen i Nybyen og de andre tiltakene som er vedtatt i forbindelse med skredsituasjonen i Longyearbyen.

Stengt: Vei 100 på østsiden av Longyeardalen er stengt fra Longyearbyen skole/det gamle sykehuset til krysset i Nybyen.
Stengt: Vei 100 på østsiden av Longyeardalen er stengt fra Longyearbyen skole/det gamle sykehuset til krysset i Nybyen.
Publisert
<strong class="nf-o-text--strong">Snøskred:</strong> Forrige helg gikk det skred nesten til veien nedenfor Nybyen.
Snøskred: Forrige helg gikk det skred nesten til veien nedenfor Nybyen.

Lørdag besluttet Sysselmannen å evakuere bygningene på oversiden av veien i Nybyen. Det er også innført oppholds- og ferdselsforbud på oversiden av all bebyggelse fra sørsiden av Spisshusene til sørenden av bebyggelsen i Nybyen. Vei 100 på østsiden av Longyeardalen er stengt fra Longyearbyen skole/det gamle sykehuset til krysset i Nybyen.

Cirka 50 personer måtte evakuere fra Nybyen innen klokka 19 i går på grunn av skredfare. Området er evakuert av samme grunn to ganger de siste ukene.

Det vil bli gjort en ny vurdering av situasjonen mandag klokken 14.00, ikke mandag formiddag, som det er opplyst om tidligere.

Det er betydelig skredfare – faregrad 3 - på Nordenskiöld Land og stor skredfare – faregrad 4 – i Svalbard øst og sør.

- Skredfaren er økende. Vind gir stor pålagring. Store naturlig utløste skred ventes. Skavler kan knekke. Hold stor avstand til løsne- og utløpsområder, melder varsom.no om forholdene på Nordenskiøld Land.

Sysselmannen ber folk som er på tur om å ta sine forholdsregler og følge med på www.varsom.no.

Følg også med på nettsidene til Longyearbyen lokalstyre og Sysselmannen for informasjon om beslutning om evakuering og andre tiltak ved skredfare i Longyeardalen.

Powered by Labrador CMS