Evakuerer i Nybyen

De siste dagenes snøfall og økt snøskredfare har ført til at Sysselmannen evakuerer bygningene på oversiden av veien i Nybyen innen klokken 08.00 lørdag morgen.

Området som er skravert rødt blir evakuert.
Området som er skravert rødt blir evakuert.
Publisert

Basert på snøskredfaglige vurderinger fra Skred AS og værprognosene har Sysselmannen besluttet å evakuere bygningene på oversiden av veien i Nybyen. Det blir innført oppholds- og ferdselsforbud i området. Evakueringen må være gjennomført innen klokken 08.00 lørdag morgen. Sysselmannen innfører også oppholds- og ferdselsforbud i et område på oversiden av bebyggelsen i Lia. (Se kart – husene på kartet er revet).

Ferdsels- og oppholdsforbudet i Lia innebærer blant annet at skuterløypa fra sørsiden av spisshusene til Vannledningsdalen er stengt. Det gjelder også skuterløypa på oversiden av veien i Nybyen.
Det er ventet sterk sørøstlig vind og snø lørdag og søndag. I tillegg ligger det en del snø i fjellsidene. Det kan blant annet være fare for skavelnedfall som kan utløse større skred som kan nå bygningene som ligger på østsiden av veien i Nybyen. Det kan også oppstå skred i fjellsiden.

I dette området er det ferdselsforbud. (Husene i det røde feltet på kartet er revet).
I dette området er det ferdselsforbud. (Husene i det røde feltet på kartet er revet).

- Værprognosene er usikre, og Sysselmannen vil sammen med Longyearbyen lokalstyre og Skred AS følge utviklingen løpende. Det vil bli gjort en ny vurdering av situasjonen innen klokken 16.00 lørdag, opplyser assisterende sysselmann Sølvi Elvedahl.

Folk blir evakuert og som ikke kan skaffe overnatting selv, kan kontakte Longyearbyen lokalstyre på telefon 915 77 886, heter det i pressemeldingen fra Sysselmannen.

Det er betydelig skredfare ute i terrenget. Sysselmannen ber folk som er på tur om å ta sine forholdsregler og følge med på www.varsom.no.

Powered by Labrador CMS