Blir selvstyrte

I mange år har ungdommen jobbet for å få et selvstyrt ungdomshus. Tirsdag fikk de med seg politikerne på forslaget.

FORNØYDE: Fra venstre er Tine Westby Thorstad (15), Tobias Fjerdingøy (14) og ungdomsrådsleder Marte Nilssen Alexandersen (17) fornøyde med at ungdomshuset nå blir selvstyrt.
FORNØYDE: Fra venstre er Tine Westby Thorstad (15), Tobias Fjerdingøy (14) og ungdomsrådsleder Marte Nilssen Alexandersen (17) fornøyde med at ungdomshuset nå blir selvstyrt.
Publisert

Etter tirsdagens møte i oppvekst- og kulturutvalget (OKU) er det klart at det, så snart som mulig, blir selvstyrt ungdomshus. Det er ungdommene glade for.

– Det har tatt fem år å få til dette. Vi er mest glade, men er også litt skuffet, sier lederen i ungdomsrådet, Marthe Nilssen Alexandersen (17) til Svalbardposten.

Nå skal Longyearbyen lokalstyre (LL) starte på oppgaven med å finne styremedlemmer, bestemte OKU. Helst skulle ungdommen sett at de har større påvirkning i selve utvelgelsen. De er uansett fornøyd med at det nå blir et selvstyrt hus.

Også Svalbard Folkehøgskole skal få tilgang til å bruke huset.

De tre ungdommene på bildet over var veldig fornøyde med innlegget de holdt for politikerne i OKU. Sammen med et lignende innlegg før sommeren, fikk de til slutt gjennomslag for saken sin.

– Det var Erik Eggenfellners flammende innlegg for OKU før sommeren som gjorde at vi bestemte oss for å avgjøre denne saken så fort som mulig, forteller utvalgsleder André Jenssen (V).

Før sommeren bestemte OKU at de ville behandle saken i sitt første møte etter sommerferien. Dagens møte var riktignok det andre etter ferien, men både politikerne og, ikke minst, ungdommen er fornøyde med løsningen de kom fram til.

Ungdomshuset var fram til for fem år siden selvstyrt. Modellen man vedtok i tirsdagens OKU-møte, ligner på den man hadde tidligere.

Powered by Labrador CMS