Opprettholder flyrute til Longyearbyen

Norwegian kutter kraftig i sitt rutetilbud og permitterer 1600 ansatte. Men de fortsetter rutetilbudet mellom Longyearbyen og Tromsø.

Norwegian kutter i rutetilbudet, men opprettholder ruta mellom Tromsø og Longyearbyen.
Norwegian kutter i rutetilbudet, men opprettholder ruta mellom Tromsø og Longyearbyen.
Publisert

Det ble klart mandag at regjeringen ikke støtter selskapet videre for å komme gjennom koronakrisen. Konsekvensene av omfattende reiserestriksjoner er store. Det skriver de i en pressemelding.

Konsernsjef Jacob Schram beklager både overfor medarbeidere og kunder.

– Dette er en trist dag for alle i Norwegian. Jeg beklager på det sterkeste overfor medarbeidere som nå blir berørt, men vi ser ingen annen utvei. Før koronakrisen hadde Norwegian over 10 000 medarbeidere, men de neste månedene vil kun om lag 600 medarbeidere være i arbeid. Målet er å holde seks fly i drift på innenriksruter i Norge, og jeg legger til grunn at også Norwegian får vår del av den støtten til enkeltruter som Samferdselsdepartementet har varslet, sier konsernsjef Jacob Schram.

Den kraftige reduksjonen i antall ruter innebærer dessverre også at kunder som allerede har bestilt billett med Norwegian blir berørt.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å tilby berørte kunder alternative reiser, og jeg må bare beklage den situasjonen som har oppstått. Alle berørte kunder vil få direkte beskjed fra oss, sier Schram.

Disse rutene opprettholdes:

Oslo – Alta

Oslo – Bergen

Oslo – Bodø

Oslo – Evenes

Oslo – Haugesund

Oslo – Kirkenes

Oslo – Molde

Oslo – Stavanger

Oslo – Tromsø

Oslo – Trondheim

Oslo – Ålesund

Tromsø – Longyearbyen

Powered by Labrador CMS