Phippsøya fremdeles ikke ferdig

I juli 2018 ble en isbjørn skutt etter å ha gått til angrep på en tysk cruisemedarbeider på Phippsøya nord på Svalbard. Saken ligger fremdeles hos Sysselmannen.

Denne isbjørnen ble skutt på Phippsøya, som er en av Sjuøyane, sommeren 2018.
Denne isbjørnen ble skutt på Phippsøya, som er en av Sjuøyane, sommeren 2018.
Publisert

Høsten 2018 hadde Sysselmannen etterforsket saken ferdig og sendte den videre til Arbeidstilsynet. De ble ferdige med sin behandling før jul 2019, og sendte sin anbefaling tilbake til Sysselmannen. Der ligger saken enda, og er ikke ansett som ferdig etterforsket fordi det kan være behov for ytterligere etterforskningskritt etter Arbeidstilsynets behandling.

– Det er ikke sendt en innstilling til Statsadvokaten på verken Phippsøya eller Northguider. Begge sakene har vært omfattende, og det tar derfor naturligvis lang tid å behandle både hos oss og hos etater som skal gi tilrådninger, opplyser assisterende sysselmann Sølvi Elvedahl.

Les mer: Mann angrepet av isbjørn

Hun tiltrådte i sin stilling i mai i år, men forteller at bruk av ressurser på korona-håndtering har vært skadelidende for andre oppgaver. Elvedahl har startet på arbeidet med Northguider, men innstillingen som skal oversendes statsadvokaten er ikke ferdig.

Les også: Dette sier rederiet

– I den ideelle verden skulle man tatt det med en gang. Northguider var ferdig behandlet hos Sjøfartsdirektoratet i desember 2019, legger hun til.

Powered by Labrador CMS