Pilotstreiken i SAS:

SAS-pilotene forlenger dispensasjonen

Det skriver SAS Pilot Group i en pressemelding torsdag.

SAS ved Svalbard Lufthavn Longyear.
SAS ved Svalbard Lufthavn Longyear.
Publisert Sist oppdatert

SAS Pilot Group (SPG) skriver i pressemeldingen at de har gitt SAS beskjed om at dispensasjonen for alle planlagte SAS-flygninger til og fra Svalbard forlenges ut juli måned.

Den tidligere dispensasjonen skulle kun vare ut søndag, men utvides nå til 31. juli.

– Svalbard er i en spesiell situasjon, og SAS-pilotene ønsker å gi befolkningen på Svalbard trygghet og forutsigbarhet, skriver SAS Pilot Group i pressemeldingen.

Tirsdag sendte assisterende sysselmester, Sølvi Elvedahl brev til SAS hvor hun bad om forlengelse av dispensasjonen ettersom det ville bli ekstremt ressurskrevende å holde samfunnet i gang, om streiken fortsatte uten dispensasjon til Svalbard.

At pilotene i SAS nå da har gitt beskjed om at de vil utvide dispensasjonen forteller Elvedahl at er veldig positivt.

– Vi er kjempeglad for at pilotene nå har sagt ja til å utvide dispensasjonen, så nå venter vi bare på endelig svar fra SAS-ledelsen om de får til å stille med fly og crew slik at de kan opprettholde alle rutene ut juli, sier Elvedahl til Svalbardposten torsdag ettermiddag.

Flyene skal gå til og fra Svalbard og Oslo via Tromsø og vil kun tilgjengelige for passasjerer som skal til og fra Longyearbyen.

På grunn av pilotstreiken i SAS har det i en periode kun vært Norwegian som fløy til Svalbard før det ble gitt dispensasjon for SAS-flyvningene. Da var det også nesten ikke billetter å oppdrive.

Da SPG utvidet dispensasjonen søndag skrev de at dispensasjonen skal sørge for at Svalbard får tilgang til kritisk personell og utstyr.

Powered by Labrador CMS