Utlyser navnekonkurranse:

Planlegger nytt liv i gammel stasjon

Lyst på 2.000 kroner? Da er det bare å finne det beste, nye navnet på den gamle miljøstasjonen.

TRENGER NYTT NAVN: Miljøstasjonen på Sjøskrenten skal få nytt innhold.
TRENGER NYTT NAVN: Miljøstasjonen på Sjøskrenten skal få nytt innhold.
Publisert

Vinneren får et gavekort, kunngjør prosjektleder Bjørnar Kruse i Longyearbyen lokalstyre.

Gavekortet på 2.000 kroner går til den som finner det beste, nye navnet til miljøstasjonen på Sjøskrenten. Renovasjonsanlegget blir stående tomt til sommeren. Da åpner den nye stasjonen på Hotellneset.

Laser-forslag

Navneskiftet signaliserer en ny tid for anlegget. Bygningsmassen er på 1.300 kvadratmeter, kontorbrakke inkludert. Tomta er på seks mål. Med en takhøyde på syv meter er det bokstavelig talt rom for det meste her. Nøyaktig hva er foreløpig ikke konkretisert.

– Men det skal være til glede og nytte for innbyggerne, så mye er klart, sier Kruse.

Politikerne har beredt grunnen og folk har sagt sin mening. Blant annet avholdt LL nylig et arbeidsmøte med Ungdomsrådet.

– Blant mange spreke innspill derfra kan vi nevne skytesporten «laser-tag», basketbane og mekkehall. Vi skal ha flere workshops og vil ha flere innspill. Vi jobber videre med alt vi får og legger frem forslag for politikerne, forklarer prosjektlederen.

Gjenåpner til høsten

Uansett nytt navn vil den gamle miljøstasjonen også handle om gjenbruk i fremtiden. Bruktbutikken Bruktikken skal trolig flyttes dit fra sine midlertidige lokaler i Lia.

– Og stasjonen bør være et sted for reparasjon og gjenbruk av ting, i tråd med LLs mål om sirkulærøkonomi, sier Kruse.

BER OM FORSLAG: Prosjektleder Bjørnar Kruse i Longyearbyen lokalstyre gir 2.000 kroner i premie for det beste forslaget til nytt navn for den gamle miljøstasjonen.
BER OM FORSLAG: Prosjektleder Bjørnar Kruse i Longyearbyen lokalstyre gir 2.000 kroner i premie for det beste forslaget til nytt navn for den gamle miljøstasjonen.

Når den nye miljøstasjonen åpner på Hotellneset, skal anlegget på Sjøskrenten klargjøres for ny bruk, politikerne skal vedta innhold, før eventuelle ombygginger og annet arbeid gjøres. Så skal den gamle miljøstasjonen gjenåpne høsten 2022, er planen.

Før 10. desember

Stedet skal bli en møteplass som også utnytter beliggenheten ved sjøen og mulighetene for frisk luft og naturopplevelser. Det skal drives i samarbeid med blant andre frivillige og foreninger. Det kan inneholde idrettstilbud, verksted og lokaler for kurs og foredrag.

– Ungdom er en viktig målgruppe for prosjektet. Et sted å møtes er ekstra viktig her hvor det er mørkt og kaldt store deler av året. Vi ser også til innbyggerundersøkelsen, der det kom en god del innspill. Det er i det hele tatt flere mulige konsepter å velge mellom, oppsummerer Kruse.

Fristen for å sende inn både navneforslag til og innhold i den gamle miljøstasjonen er 10. desember. Informasjon om prosjektet blir lagt ut på LLs hjemmesider, inkludert en dedikert epost-adresse for innspill.

Powered by Labrador CMS